Pri 14 letih je postal milijonar: “To sem dosegel zaradi štirih svojih navad”

Navdih 26. Jan 202418:02 0 komentarjev
Lucas Roitman
Foto: Lucas Roitman/Instagram

Danes odrasli podjetnik je delil ključne elemente svojega uspeha, potem ko ga je izum aplikacije pri komaj 14 letih popeljal v klub milijonarjev, piše New York Post.

“Uspeh se redko zgodi čez noč – je rezultat stalnega in dolgotrajnega truda,” je povedal Argentinec Lucas Roitman.

Medtem ko so se njegovi vrstniki zabavali, je Roitman v svoji spalnici že pri 11 letih ustvarjal viralno spletno videoigro. Kot najstnik je razvil programsko opremo za obogateno resničnost, imenovano Airhand, ki omogoča uporabnikom upravljanje računalnika s kretnjami rok.

Njegov trud se je hitro obrestoval, saj je njegova inovativna stvaritev zelo uspešno našla pot na trg in je zdaj v lastni velikega mednarodnega podjetja, ki je zanjo plačalo milijone.

New York Post navaja, da Roitman nadaljuje delo v tehnološkem sektorju, zlasti na področju umetne inteligence in robotike, nedavno pa je svoje podjetje Adia Robotics, specializirano za brezpilotne letalnike, za 55 milijonov dolarjev (približno 50 milijonov evrov) prodal podjetju Apple.

Njegovi dosežki so rezultat štirih navad

Prva navada, ki jo poudarja, je vztrajnost. Diplomant Univerze Stanford v ZDA pravi, da je moč vztrajnosti resnično spoznal na fakulteti. Tam se je spoprijel s kulturnimi razlikami in zahtevami študija. “Na Stanfordu nisem pridobil le vrhunske izobrazbe, ampak sem se naučil tudi, kako pomembna je vzdržljivost,” je povedal.

Druga ključna navada je neskončna radovednost. Roitman kot gonilno silo svojega uspeha izpostavlja svojo gorečo strast, nenehno radovednost in sposobnost, da absorbira obsežne količine informacij. Poudarja, da je stalno učenje in prilagajanje ključno v dinamičnem tehnološkem okolju, ki se nenehno razvija.

Tretja navada, ki jo Roitman izpostavlja, je inovacija. Poudarja, kako pomembno je ponuditi nekaj edinstvenega, kar vam omogoča, da izstopate z nečim resnično izjemnim. Po njegovem mnenju imajo današnji najstniki neprimerljiv dostop do informacij in orodij, kar jim omogoča eksperimentiranje, učenje in inovacije. “To bi morali izkoristiti,” je prepričan Roitman.

Četrta navada pa je uravnoteženje. Čeprav veliko dela, si vzame čas za hobije, kot so salsa, plezanje, igranje klavirja in adrenalinski športi. New York Post piše, da ga vsi ti hobiji zelo sproščajo.

“Preživljanje kakovostnega časa z družino in prijatelji me ohranja prizemljenega in me opominja, kako pomembno je živeti raznoliko življenje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!