Stanovanje, ki meri 31 kvadratnih metrov, a je videti kot iz kataloga

Magazin 12. Maj 202419:16 0 komentarjev
stanovanje
Foto: Instagram/@31_m2

Čeprav se na prvi pogled zdi nemogoče, lahko tudi majhno stanovanje postane idiličen dom.

Opremljanje stanovanja je lahko pravi izziv, sploh če imate na razpolago le nekaj kvadratnih metrov, v glavi pa preveč želja.

Kljub temu da se včasih to zdi misija nemogoče, nekateri primeri dokazujejo nasprotno. Tudi zelo majhno stanovanje lahko obnovite v čudovit dom.

Dobro premislite, kako kar najbolje izkoristiti vsak centimeter, da zasije v polnem sijaju. Potrebovali boste veliko potrpežljivosti, iznajdljivosti, kreativnosti in fleksibilnosti. Včasih bo treba sprejeti tudi kompromis, poroča spletni portal Zadovoljna.hr.

stanovanje
Foto: Instagram/@31_m2

Na družbenem omrežju so zakrožile fotografije stanovanja, ki meri pičlih 31 kvadratnih metrov, v njem pa živi zakonski par z otrokom. Prikupno stanovanje je le še en dokaz, da ustvarjalnost nima meja in lahko dela čudeže.

stanovanje stanovanje
Foto: Instagram/@31_m2
Foto: Instagram/@31_m2
dnevna soba dnevna soba
Foto: Instagram/@31_m2
kuhinja kuhinja
Foto: Instagram/@31_m2
stanovanje stanovanje
Foto: Instagram/@31_m2

Tudi majhno stanovanje lahko opremite s celo vrsto okraskov, detajlov in rastlin, ki bodo na zgolj 31 kvadratnih metrih pričarali prijeten dom.

Še nekaj nasvetov, kako vašemu majhnemu stanovanju vliti dušo

Uporabite ogledala, da bo prostor videti večji: Ogledala postavite na pravo mesto ter se poigrajte z iluzijo globine, ki jo bodo ta ustvarila. Poskrbela bodo tudi za zanimiv odboj svetlobe, ki bo prostor naredil svetlejši in bolj odprt.

Soba bo videti višja z zavesami: Zavese obesite tako, da pritrdite nosilne palice čim bližje stropu, saj bodo okna tako videti večja.

Pohištvo izbirajte previdno: Ne kupujte kosov, ki so preveliki za velikost vašega stanovanja. Prostor prej dobro izmerite, mere pa vzemite s sabo, ko se odpravite po nakupih.

Uporabljajte barve, da prostor razdelite na različna območja: Majhna stanovanja so po navadi bolj odprta, zato je včasih težko prepoznati, kje se en prostor konča in drug začne. Pomagajte si z različnimi odtenki barv.

Izberite pohištvo, ki lahko služi v različne namene: Čeprav to ne velja vedno, pa lahko funkcionalnost sploh v majhnih stanovanjih pride še kako prav. Priskrbite si pohištvo, ki ga lahko uporabite za več namenov – na primer mizico, pod katero se skriva majhen predalnik za shranjevanje stvari.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!