Tako boste v 7 korakih zgradili osebni modni slog

Navdih 27. Jan 202318:00
kako zgraditi osebni stil
Profimedia

Januar – mesec novih začetkov in kreativnega naboja – ponuja popolno priložnost, da prevetrite garderobno omaro in na novo začrtate osebni modni slog.

O osebnem stilu govorimo, ko tisto, kar nosimo, kako se počutimo in kaj kupujemo, odraža našo notranjo osebnost. Stil je nekaj, česar se naučimo. Nihče se ne rodi eleganten (ne glede na to, kako se zdi na Instagramu in Pinterestu) in je nekaj, kar vsak dan odkrijemo, vadimo in vključujemo v svoje življenje. Ne glede na to, ali se vozimo v službo, se odpravljamo v telovadnico ali se udeležujemo poroke prijatelja, so oblačila, ki jih nosimo, odraz nas samih. Naj bi vam prinašala veselje in samozavest – in ne, da se počutite preobremenjene ali razočarane. Najpomembneje je, da verjamete, da imate lahko tudi vi odličen osebni slog ne glede na velikost telesa, obliko ali okus. Osebni stil ni omejen na določen standard, kulturo ali osebno prepričanje, vsak lahko zgradi modni slog, ki ga opolnomoči. Tu je 7 preprostih korakov, kako začeti graditi svoj osebni stil.

Naredite čistko omare

Znebite se vseh kosov, ki vam niso več prav, ki so primerni samo še za krpo za brisanje ali vas na splošno spravljajo v slabo voljo. Pri čistki bodite resnično dosledni in ne pozabite selekcije opraviti tudi na oddelku obutve in modnih dodatkov. Pri tem uredite celotno garderobno omaro, lepo zložite puloverje in obesite oblačila glede na barvo ali priložnost.

kako zgraditi osebni stil
Profimedia

Začnite s kakovostno osnovo
Verjamemo, da ste o tem že veliko prebrali, a še enkrat poudarjamo: za dober stil potrebujete dobro osnovno garderobo. Začnite pri spodnjem perilu, ki naj bo iz kakovostnih materialov in v katerem se boste dobro počutili. Nadaljujte z osnovnimi kosi, kot so majice v nevtralnih barvah, srajce širokih krojev, hlače z visokim pasom, kavbojke, in vrhnjimi kosi (dežni plašč, usnjena ali džins jakna itd.). Za vse te kose je vredno odšteti nekaj več denarja in izbrati čim bolj klasične kroje, ki ne gredo iz mode in so enostavni za kombiniranje tudi z nekoliko bolj zahtevnimi kosi. Zaključite z izborom modnih dodatkov – sandalami na paščke, parom belih superg, črnimi salonarji, srednje veliko minimalistično torbo, delikatnim nakitom in sončnimi očali z zaobljenimi okvirji so hvaležni kosi, na katerih lahko zgradite svoj stil.

kako zgraditi osebni stil
Profimedia

Oblikujte svojo inspiracijsko tablo
Svoj modni stil boste najlažje zgradili tako, da boste svojo vizijo imeli vseskozi pred očmi. Sestavite inspiracijsko tablo (digitalno ali pa kar pravo) videzov, ki so vam všeč na drugih – te lahko najdete na Pinterestu ali jih izrežete kar iz modnih revij.

Točno določite svoj slog

Poglejte svojo inspiracijsko tablo in poiščite skupne točke: vam je blizu minimalizem, so vam všeč vintidž kosi ali morda kaj bolj bohemskega? Kdo so vaše stilske ikone: nonšalantne Francozinje, eklektične Američanke ali glamurozne Italijanke? Vas modno navdušuje stil Zendaye ali Sarah Jessice Parker? Razmislite, kaj je skupno njihovemu stilu: so to oprijeta oblačila, dekliške silhuete ali nenavadni dizajnerski kosi? Rezultat je prvi osnutek vašega novega osebnega stila.

kako zgraditi osebni stil
Profimedia

Sestavite nakupovalni seznam
Ko boste definirali, kateri so tisti ključni kosi, ki bodo zaznamovali vaš novi modni slog, podrobno prečešite omaro in izberite vse, kar ustreza vaši viziji. Nato sestavite nakupovalni seznam vsega, kar še manjka v vaši omari, in ga dosledno preverite pred vsakim nakupom oblačil in dodatkov. Najbolj učinkovit bo vizualni seznam, sestavite pa ga lahko tako, da pobrskate po spletnih trgovinah s širokim naborom, kot je na primer Net a Porter.

Nadgradite garderobo
Zdaj ste pripravljeni, da v omaro dodate kose v svojem novem slogu. Pri tem ne pozabite, da so ključ dobrega osebnega stila kakovostni kosi, ob katerih vam že na prvi pogled zaigra srce. Zato jo dopolnjujte postopno in premišljeno.

kako zgraditi osebni stil
Profimedia

Pripravite stilske kombinacije

Organizirajte si pravo malo modno revijo in preskusite različne kombinacije, tudi takšne, ki se vam zdijo zunaj vaše cone udobja. Posnemite se na video ali poslikajte svoje nove videze in izberite tiste najboljše, v katerih se počutite najbolje. To so vaši novi značilni videzi, h katerim se lahko zatečete, ko potrebujete malo spodbude, za vse preostale dni pa lahko pripravite različne variacije tega s pomočjo osnovnih kosov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.