To pomlad in poletje se v modo vrača romantičen trend oblek iz 90. letih

Navdih 04. Mar 202317:00
Victoria Beckham
Profimedia

Zabavna obleka z volančki, ki izvira iz 90. let, ki jo nekateri obožujejo, drugi sovražijo, se vrača v prenovljeni različici.

Piše se leto 2003. Nick Lachey in Jessica Simpson se znajdeta v tabloidih, Beyoncé na podelitvi glasbenih nagrad MTV osvoji nagrado za najboljši ženski videospot za pesem Crazy In Love, Phoebe Philo pa zaključi drugo leto kot kreativna direktorica Chloéja. Hlače se nosijo nizko, stranski robovi in mokri sijaj so na dnevnem redu. Mislili smo, da bodo 90. leta desetletje zatona mode, vendar smo se motili.

Od Beyoncé do Paris Hilton … vse najbolj vroče zvezdnice 90. let so se odločile za party obleko z volančki.

Jessica Simpson
Profimedia
Beyonce
Profimedia
Paris Hilton
Profimedia

V zadnjem letu so se ponovno pojavili trendi, ki so bili priljubljeni v 90. letih prejšnjega stoletja: od metuljastih zgornjih delov do pajkic, uggic in korzetov. Dovolj, da tisti, ki so prvič živeli v času teh trendov, prebudijo nostalgijo. In to še ni vse. Ob pričakovanju pomladi in poletja je nabrana party obleka z volančki najnovejši ikonični videz desetletja, ki se je ponovno pojavil.

Victoria Beckham
Profimedia

Victoria Beckham, pomlad in poletje 2023

Victoria Beckham
Profimedia

Victoria Beckham, pomlad in poletje 2023

Asimetrična in prilegajoča se: tipična obleka iz 90. let je prepoznavna na daleč. Spominja nas na Paris Hilton na podelitvi nagrad Teen Choice Awards, Marisso Cooper na Newport Beachu in zdravo mero študentskega razcveta. Na srečo so ponovne interpretacije iz let 2022 in 2023 bolj prefinjene in velika imena, kot so Victoria Beckham, Blumarine in KNWL, so ta kos reinterpretirala za svoje kolekcije pomlad in poletje 2023. Čeprav ohranjajo volančke in dolge dolžine, so barve mehkejše – pudrasto rožnata in lila, slog pa je bolj umirjen.

KNWLS
Profimedia

KNWL, pomlad in poletje 2023

Blumarine
Profimedia

Blumarine, pomlad in poletje 2023

Čeprav pozdravljamo tiste, ki se odločijo popolnoma sprejeti duh desetletja, vključno z bleščečimi čevlji in izjemno bleščečimi senčili za oči, obstajajo tudi bolj prefinjeni načini, kako slediti temu trendu. Lahko se na primer odločite le za en element sloga: asimetrični rob ali rahlo nabrani rob. Ker so navdih za videz našli v arhivih, vam svetujemo, da poiščete tudi vintidž modele na straneh za prodajo iz druge roke, kot so Depop, Etsy in Vestiaire Collective. Pazite, morda boste spet podlegli čarom mode 90. let prejšnjega stoletja.

Sarah Jessica Parker
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.