To so modni trendi obiskovalcev aktualnega newyorškega tedna mode

Navdih 16. Feb 202315:30
ulični trendi new york
Profimedia

V New Yorku se pravkar odvija teden mode, kjer modni oblikovalci in hiše predstavljajo svoje kolekcije za jesen in zimo 2023/24, a - kot vedno - se prava modna revija odvija na ulicah, kjer obiskovalci dogodkov predstavljajo aktualne trende.

Kot vsako sezono so tudi tokrat oči uprte na ulice New Yorka, kjer zvezdnice in obiskovalke modnih predstavitev na ogled postavljajo svoje interpretacije aktualnih modnih trendov. Ti so namreč pravi pokazatelj duha časa, medtem ko so trendi predstavljenih modnih kolekcij vpogled v prihodnost. Modne navdušenke po svetu zato vedno bolj zanima dogajanje zunaj revij, kjer lahko najdejo inspiracijo za svoje modne kombinacije. Tokratni pogled na ulično dogajanje razkrije, da je še vedno aktualna kopica trendov, ki smo jih vzljubili že lani. Vztrajajo tako določeni stili kot opazne barve, zelo počasi se spreminjajo silhuete. Samozavestno lahko zato zapišemo, da na modni sceni ni drastičnih sprememb in bomo tudi v tem letu nosili že priljubljenimi trendi.

Monokromatični videzi

Barvna usklajenost je trend, ki je prisoten že nekaj časa, še posebej pogosto smo ga videvali v kombinaciji s hlačnimi kostimi. Ta trend ostaja tudi letos, a ga lahko nadgradimo tako, da izberemo opazen barvni odtenek v družbi širokih krojev.

ulični trendi new york
Profimedia

Kobaltno modra barva
Ta odtenek močne modre je bil tokrat vseprisoten. Opazili smo ga tako v kombinaciji elegantnih in sofisticiranih oblačil kot bolj casual stilih. Še zlasti bo ta barva izstopala v obliki dolgih in kosmatih plaščev.

ulični trendi new york
Profimedia

Milenijska moda
Moda s preloma tisočletja je trend, ki se je pojavil že pred dvema letoma, a ga modne navdušenke še vedno obožujejo. Tokrat sta inspiracija za stiliranje film Nimaš pojma ter modna hiša Alaia, ki je za film posodila kar nekaj kostumov.

ulični trendi new york
Profimedia

Kovinski odsevi
Zlati, srebrni, bronasti in drugi odtenki dragih kovin se bleščijo tako iz oblačil kot tudi modnih dodatkov. Nikakor niso več rezervirani samo za posebne priložnosti ali večerne izhode, kovinski odsevi so novi dnevni trend.

ulični trendi new york
Profimedia

Nenavadna obutev

Čevlji so povsem v središču pozornosti. Tokrat so modne gurujke izbrale nenavadne oblike in detajle, kot so čevlji s peto v obliki balonov znamke Loewe. Opazili smo tudi obilico čevljev z debelimi podplati in dekorativnimi elementi.

ulični trendi new york
Profimedia

Gotski stil
Uspešnost serije Wednesday je zagotovo pripomogla k promociji gotskega modnega stila, ki ga zaznamujejo črnina, čipka, usnje, precizno teliranje in temna šminka. Prepričani smo, da bo ta videz vse bolj priljubljen.

ulični trendi new york
Profimedia

Puhovke
Vrhnja oblačila po zgledu smučarske oprave so eden vidnejših trendov letošnje mode, ko je ta nadgrajen z rožastimi vzorci, pa govorimo o modnem vrhuncu. Bolj so puhovke debele, bližje smo snežnemu idealu.

ulični trendi new york
Profimedia

Avantgarda
Nenavadni kosi, ki kar kričijo po pozornosti, so še vedno metoda, s katero modne navdušenke poskrbijo, da pristanejo na modnih straneh. Ti so lahko vpadljivih barv, nenavadnih oblik ali pretiranih silhuet.

ulični trendi new york
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.