Trend kratkih nohtov se v letu 2023 vrača v velikem in drznem slogu

Navdih 26. Mar 202311:45
Manikira
Profimedia

Medtem ko bodo dolgi nohti v različnih stilih vedno del lepotnega sveta, so krajši nohti morda trend, ki ste se mu odpovedali v mlajših letih. Če se vam zdi, da bi jih lahko ponovno vzljubili, je zdaj pravi čas.

Dolgi nohti v različnih stilih bodo zagotovo vedno del lepotnega sveta, a prav ti so nedavno nadomestili kratke nohte, ki ste jih morda oboževali in se jim odpovedali v mlajših letih. So čisti in preprosti, vendar morda ne najbolj drzni ali vznemirljivi. Vendar pa so kratki nohti na poti, da postanejo eden največjih trendov manikire v letu 2023, kar dokazuje, da se ta videz vrača v velikem in drznem slogu.

Čeprav ste morda najprej obžalovali prehod z umetnih na naravne nohte, Charlotte Knight, ustanoviteljica podjetja Ciaté London, pripisuje ponovni vzpon priljubljenosti minimalističnih lepotnih videzov v zadnjih letih.

“Kratki nohti so v skladu s trenutno estetiko ”čistega dekleta”, ki je trenutno v trendu zaradi časa, ki ga porabimo za naše nohte,” deli izkušnjo profesionalka. “So elegantni, nezahtevni za vzdrževanje in bolj naravnega videza kot daljši nohti.”

Vanessa Sanchez McCullough, umetnica nohtov Blake Lively in drugih zvezdnic, se strinja: “Mislim, da ljudje končno spoznavajo, da velikost platna ni pomembna,” pravi. “Kratki ali dolgi nohti so še vedno lahko čudovit trendni videz.”

Da bi izvedeli več o tem, zakaj so kratki nohti na vrhu seznama modnih navdušencev, izkušeni manikerji delijo svoj strokovni vpogled in nasvete, kako poskrbeti, da bo krajši videz čim boljši.

Kratki nohti zmagajo zaradi praktičnosti

Dolgi nohti imajo več prostora za ustvarjanje zapletenih vzorcev, vendar so lahko lekcija poskusov in napak v smislu funkcionalnosti. Na primer Cardi B pogosto objavlja TikTok videe, v katerih odpira pločevinke, zapenja gumbe na oblačilih in menja pleničke s 4- do 5-centimetrskimi nohti, da deli nasvete, kako to početi. S krajšimi nohti seveda vsakodnevna opravila niso zaskrbljujoča. “Kratke nohte je enostavno vzdrževati,” pravi Emily Rudman, ustanoviteljica blagovne znamke nohtov Emilie Heathe. “Ne ovirajo vas pri telovadbi ali kuhanju.”

Kratki nohti = zdravi nohti

Ljudje si za daljše nohte pogosto nadenejo umetne nohte, ki lahko predolgo ostanejo na naravnih nohtih ali jih nepravilno odstranijo, kar je za naravne nohte zelo škodljivo (krhkost, lomljenje in trganje). Kratka običajna manikira ali manikira z gel lakom pa omogoča vzdržljivo in trdno nohtno posteljico. Ker so kratki nohti videti najbolje, če so zdravi, poskrbite, da bodo navlaženi s hranljivim oljem za obnohtno kožico. Hannah Lee, globalna ambasadorka za Sally Hansen, priporoča, da jih spilirate z gladko pilico, da preprečite ostre robove.

Kratki nohti so bolj higienični

Dodatna dolžina umetnih nohtov (ne glede na material) je odlično okolje za zadrževanje bakterij in virusov. Manjša je površina, lažje je poskrbeti za higieno rok.

Kratki nohti so še vedno lahko inovativno oblikovani

Svetle in drzne barve so na krajših nohtih še vedno videti neverjetno. Samo zato, ker so nohti krajši, še ne pomeni, da ne morete eksperimentirati z manikiro. Strokovnjakinja opaža, da se smaragdno zelena, neonsko rumena in klasično rdeča pojavljajo po vseh družbenih medijih na krajših dolžinah. Glede oblike predlaga ovalno ali kvadratno, saj so ti videzi klasični in podaljšajo prste, obenem pa barve in vzorci še vedno govorijo zase.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.