Triki za najboljše ocvrte bučke: pomembne so podrobnosti, ki jih mnogi pozabijo

Navdih 18. Avg 202305:50 0 komentarjev
Pohane bučke
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Če ste ljubitelj pekoče hrane, lahko mešanici za paniranje bučk dodate malo čilija v prahu ali kajenskega popra, jed bo obogatena tudi, če ji dodate še nekaj naribanega parmezana ali drobec muškatnega oreščka. Preverite, s katerimi triki lahko okus ocvrtih bučk privzdignete v višave.

Ni presenetljivo, da so bučke poleti tako priljubljene. So namreč izjemno vsestranske – lahko jih dušimo ali pečemo, lahko so nizkokalorična alternativa za testenine ali okusni ocvrtki, sestavina v smutiju ali pekovskih izdelkih.

Mnogi pa prisegajo na ocvrte bučke, ki so – če jih cvremo pravilno – zunaj hrustljave, znotraj pa izjemno mehke z ogromno okusa. Čeprav jih ni težko pripraviti doma, številni pozabljajo na nekaj ključnih korakov, zaradi katerih so še boljše.

Spletni portal punkufer.dnevnik.hr priporoča, da mešanici za paniranje bučk nujno dodamo krušne drobtine oziroma moko, ščepec soli in popra, dimljeno rdečo papriko in česen v prahu. Če ste ljubitelj pekoče hrane, ji lahko dodate tudi malo čilija v prahu ali kajenskega popra.

Celotna jed bo še bolj okusna, če boste mešanici za paniranje dodali še nekaj naribanega parmezana ali – če se imate za gurmana – še drobec muškatnega oreščka.

Kako pripraviti hrustljave ocvrte bučke?

V ponvi na štedilniku

V ponvi ali loncu segrejete olje, nato pa vanj zložite rezine paniranih bučk. Bučke pečete na vsaki strani približno dve do tri minute, dokler ne postanejo zlate in hrustljave. Bučke odstranite iz olja in pred serviranjem položite na vpojni papir.

Pohane bučke
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

V cvrtniku na vroč zrak

Cvrtnik je odličen za pripravljanje hrustljave hrane brez dodajanja obilice olja. Panirane bučke v enem sloju položite v cvrtnik, ki je segret na 200 stopinj Celzija, in jih pečete od šest do osem minut, dokler ne postanejo hrustljave. Odvisno od vrste cvrtnika, ki ga uporabljate, boste morda morali bučke na polovici celotnega časa še obrniti.

V pečici

Bučke lahko spečete tudi v pečici brez olja, vendar ne pozabite, da s tovrstno pripravo morda ne bodo tako sočne, kot če jih pripravite v ponvi. Panirane rezine bučk v eni plasti razporedite po pekaču, prekritem s papirjem za peko, nato pa jih pečete v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija približno dvajset minut.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!