Chef Jorg Zupan začenja novo zgodbo

Navdih 04. Feb 202312:30
chef jorg zupan
Matic Bajželj

V prostorih ljubljanske restavracije Atelje, ki je lani že drugič prejela Michelinovo zvezdico, bo spomladi pod novim imenom zaživela nova zgodba kuharja Jorga Zupana.

Chef Jorg Zupan bo v prihajajočih dneh zaključil zgodbo restavracije Atelje v središču Ljubljane. Prejemnica prestižne Michelinove zvezdice bo namreč dobila povsem novo zasnovo. Svoje domislice in kuharske veščine bo to pomlad predstavil v novi sodobni obedovalnici, ki jo je zasnoval z isto ekipo na isti atraktivni lokaciji, so sporočili.

“Atelje je bil zame tista prva pomembna prelomnica, prva priložnost, da začnem kuhati sam in povem svojo zgodbo, z njim sem rasel in oblikoval svojo vizijo. Ponosen sem na male in velike uspehe, ki smo jih dosegli z ekipo, in v čast mi je, da so naša prizadevanja opazili in podprli tudi največji. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da zaključim to poglavje, da povem in ponudim nekaj novega,” je v izjavi za javnost povedal Jorg Zupan, eden bolj znanih slovenskih kuharjev.

chef jorg zupan
Suzan Gabrijan

Atelje, ki je na Nazorjevi ulici v Ljubljani leta 2016 nasledil znameniti Smrekarjev hram bo s tem zaprl svoja vrata, kar pomeni, da bodo morali sneti tudi Michelinovo plaketo z zvezdico, ki krasi pročelje od junija 2020. Ob tem je poslovni partner in menedžer restavracij Atelje in Breg Matjaž Ivanc priznal: “Sporočiti naše načrte predstavnikom Michelinovega vodnika ni bila lahka odločitev.”

chef jorg zupan
Suzan Gabrijan

Nova obedovalnica z novim imenom in konceptom, ki se bo po krajši prenovi spomladi odprla na isti lokaciji, bo ohranila nekatere značilnosti Zupanove kulinarike, kot so zavezanost sezonskosti in uporabi sledljivih sestavin s poudarkom na samooskrbi in smotrni rabi pridelkov z lastnega vrta. Novost pa naj bi bila še večji poudarek na sproščenem obedovanju, ki ga bosta spremljala glasba in manj formalno vzdušje.

Ime nove restavracije zaenkrat ostaja skrivnost, razkrili pa so, da bo kuhinja, v kateri bo ustvarjala ista ekipa kot doslej, pripravljala manjše jedi, namenjene deljenju z družbo, s krajšega à la carte menija, ki se bo redno spreminjal. Ponudba naj bi bila torej bližje bistrojskemu konceptu kot visoki kulinariki.

chef jorg zupan
Matic Bajželj

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.