Vse to se lahko zgodi, ko prenehate piti alkohol

Navdih 29. Jan 202310:30
vino
Profimedia

Učinkov alkohola ne jemljete resno, dokler ga ne nehate uživati in ugotovite, kaj vse ste zamujali in česa niste imeli, ko ste se predajali tej razvadi.

Ste si na zadnji zabavi ponovno obljubili, da nikoli več ne poskusite alkohola, ker je šlo ponovno predaleč in vam je bilo slabo ali ste celo bruhali? Če bi svoj nasvet zares upoštevali, bi se nagradili s kar nekaj dobrimi posledicami.

Kaj vse se lahko zgodi, če prenehate piti alkoholne pijače?

Lahko odpravite napihnjenost, “pivski” trebušček in težave s prebavo. Slednje so lahko videti neskončne in mogoče ste se navadili, da vaša prebava pač ne deluje pravilno. Ko bodo problemi izpuhteli, boste ugotovili, kako dobro je živeti brez njih.

Lahko odpravite določene zdravstvene težave. Alkohol je lahko vzrok številnih težav, med drugim je lahko kriv za izbruh aken, prenajedanje, neurejen menstrualni cikel …

Lažje boste ugotovili, kako se telo odziva na določeno hrano. Mogoče nimate težav le z alkoholom, vendar tega niste morali vedeti, saj ste vse pripisali opitosti. Zdaj lahko končno opazujete, kako se odzivate na gluten, sladkor, mlečne izdelke …

Izognili se boste prezgodnjemu staranju, ki ga povzroči alkohol. Vaš videz je čez čas lahko pomlajen in bolj svež, kar bodo opazili tudi drugi.

Imeli boste voljo in čas za nove hobije. Za uživanje alkohola ste porabili kar nekaj časa, saj ste npr. ves konec tedna okrevali po petkovem uživanju alkoholnih pijač. Kaj pravite na to, da bi imeli ves ta čas na voljo za kaj drugega? Kaj vse bi počeli?

Odnosi se lahko izboljšajo. Ni vam treba več lagati o tem, koliko pijete, ker bi vas bilo sram. Več boste imeli kakovostnih odnosov in manj tistih znancev, ki vas pokličejo le, kadar ne želijo sami oditi na zabavo, drugače pa jim ni mar za vas. Več časa vlagajte v odnose z ljudmi, ki jih imate najraje.

Privarčevali boste. Alkohol ni poceni in ugotovili boste, da vam ostane kar nekaj denarja, če odštejete vse steklenice in alkoholne pijače, ki jih v enem mesecu popijete.

Bolje se boste soočali s stresom. Alkohol ste uporabljali tudi v stresnih situacijah, zdaj pa boste lažje iskali rešitve in se odzvali. Presenetilo vas bo, koliko dela lahko opravite in kako dobro lahko ukrepate, če se ne zatečete k alkoholu. Določene težave se lahko rešijo precej hitro.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.