Za modo naj vas navdihne nova sezona nadaljevanke Emily v Parizu

Navdih 07. Feb 202318:00
moda emily v parizu
Profimedia

Z novo sezono priljubljene Netflixove nadaljevanke je Emily v Parizu ponovno razburila modno javnost in jo razdelila na dva pola - tiste, ki obožujejo videze glavnih junakov, in tiste, ki jih naravnost prezirajo. A ne glede na to, na katerem polu se znajdete, kostumografija v seriji je lahko odličen navdih za osebni slog.

Čeprav nanizanka nikakor ni stoodstotno natančen prikaz francoskega življenja, pa zagotavlja popolno mero vizualne paše za oči, zaradi katere je postala ena največjih (in najbolj presenetljivih) Netflixovih uspešnic od premiere leta 2020. Poleg organske kemije zvezdniške igralske zasedbe je moda – v dobrem in slabem – v resnici pravi glavni lik serije. Za 3. sezono kostumografinja Marylin Fitoussi prevzame vajeti od industrijske titanke Patricie Field in poskrbi za nov pogled na našo najljubšo francosko ekipo. “Tu je občutek pričakovanja, zlasti v smislu kostumov, zato je izziv, da se ne ponavljamo – da še naprej izzivamo kode, jih popolnoma razbijemo in vedno predstavljamo nove videze, ki so zanimivi,” pravi Fitoussi o modni zgodbi tretje sezone. “To sezono sem imela še večjo svobodo. Lahko sem veliko bolj uveljavila svoj stil, tako da sem z ekipo, zlasti z Lily Collins, delala na veliko bližji in intimnejši način,” je še dodala.

moda emily v parizu
Profimedia

“Glavna lekcija, ki sem se je naučila od Patricie Field, je bil njen moto ”Resničnost nas ne zanima”, kar mi je dalo veliko svobode glede tona in duha,” pravi Fitoussi o svojem pristopu h kostumografiji v tej sezoni, še zlasti ko je šlo za domače like Francozinj in Francozov. “Popolnoma sem se prepustila. Nisem delala tako, kot bi v veliko bolj francoski maniri poskušali najti utemeljitev za nekatere obleke.”

moda emily v parizu
Profimedia

“Za lik Sylvie je pomembno, da lahko tvega. Bila je v črno-belem; v minimalističnih barvah,” pravi Fitoussi. “In zdaj se Sylvie odloči mešati barvo fuksije z oranžno, morda doda pridih vijoličaste. Vendar je videz obeh (nje in Emily) enako intenziven. Še naprej kujeta to vez, hkrati pa še vedno izzivata druga drugo.”

moda emily v parizu
Profimedia

Emily v 3. sezoni na veliko eksperimentira z garderobo. Čeprav se nikoli ni bala zanesti v dobesedne prevode francoskega stila (ne nazadnje je Američanka v Parizu), je njen slog tokrat bolj prefinjen, ne da bi žrtvovala karkoli zabavnega. Večbarvni potiskani puloverji, kovinski škornji do kolen in osnovni dodatki znamk Louis Vuitton in Polène so del njene najnovejše stilske evolucije.

moda emily v parizu
Profimedia

“Emily je edinstvena, posebna. Je vesel lik, zelo podjeten. Je ustvarjalna, odlična opazovalka,” pravi Fitoussi o tem, kako se je razvil modni čut glavnega lika. “To nam pokaže zlasti v 3. sezoni, saj boste odkrili, da je upoštevala vse kodekse francoske mode in da jih je reinterpretirala na svoj način,” o svojem delu še pove kostumografinja.

moda emily v parizu
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.