Zendaya je mnogo več kot le igralka – je simbol generacije milenijcev

Navdih 02. Feb 202310:30
Zendaya
Profimedia

Nekdanja otroška manekenka se je kot igralka uveljavila v seriji Evforija in je simbol svoje generacije milenijcev.

Simbol generacije je postala s svojim talentom in načinom življenja. Generacije, ki jo imenujemo milenijci in so rojeni nekje med letoma 1995 in 2011. Otroci družbenih omrežij in tudi pandemije. Otroci, ki poznajo svet le v računalniški različici. Gre za generacijo, ki je nenehno pod lupo drugih ljudi, saj živi na družbenih omrežjih. A Zendaya je nekaj več, je prava ikona. Je mlada ženska, v kateri se marsikdo prepozna, a hkrati o njej ve zelo malo. Je zelo skrivnostna tako v svojih objavah kot tudi v intervjujih. O svojem življenju ne pove veliko. Je prva temnopolta ženska, ki je dvakrat prejela emmyja za glavno igralko v dramski seriji. “Najbolj sem si želela, da bi Evforija pomagala ljudem, da se zacelijo; rada bi se zahvalila tudi vsem, ki so delili z mano svojo zgodbo,” je dejala.

Zendaya
Profimedia

Kaj je tisto, kar jo žene naprej, kaj motivira njene odločitve? Očitno ji vedno uspe izbrati projekte, ki so med najinteligentnejšimi, in pojavi se tudi kot producentka. Pred kratkim je dala intervju o tem, da je postala nova ambasadorka kozmetike Lancôme, in povedala, da je eleganco in lepoto podedovala po mami in babici. Da pa je sprejela novo vlogo v svetu kozmetike, je krivo dejstvo, da jo vedno zanimajo nove stvari. Danes je koproducentka večine serij in filmov, v katerih nastopa. Na vprašanje, od kod ji vsa ta samozavest, pravi, da so jo tako vzgojili. “Starši so mi vedno govorili, da moraš biti samozavesten in da je pomemben občutek neodvisnosti. Ko začneš kariero tako mlad, kot sem bila sama, ugotoviš, da nisi kot drugi otroci in da se v bistvu ne moreš z nikomer primerjati. To ni lahko in pomembno je enostavno ostati dober človek.”

Zendaya
Profimedia

Zendaya pa ne želi biti le zvezda, meri na nekaj drugega, in to ji tudi uspeva. Pravi, da kot temnopolta ženska čuti odgovornost, da uporabi svojo popularnost in razpoznavnost, da pokaže svetu, koliko lepote je v afroameriški skupnosti. Skoraj čudež je, da si star 26 let in že imaš zavidanja vredno kariero, ki postavlja pod vprašaj pojme viralnosti, na svojih plečih pa nosiš že kultno serijo Evforija, ki v pičlih dveh sezonah pove točno vse, kaj doživljajo najstniki.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.