Navijači Maribora s sporočilom za Alfija Nipiča, ki se bori s koronavirusom

Magazin 06. Dec 202106:43 > 12:46 1 komentar
Alfi Nipič
Wikipedia

Legendarni mariborski glasbenik Alfi Nipič, ki bi moral te dni prepevati svoj zimzeleni Silvestrski poljub, je že več tednov v bolnišnici zaradi okužbe s koronavirusom. 77-letnik je na covidnem oddelku.

Priljubljeni Alfi Nipič ima zadnja leta sicer veliko težav z zdravjem, saj je imel kar dvakrat akutno vnetje trebušne slinavke, zaradi česar je bil takrat tudi v kritičnem stanju. Po ozdravitvi je povedal, da zdaj verjame, da se mu je zgodil čudež in je hvaležen za še eno priložnost. Še pred tem, leta 2016, pa je glasbenik prestal operacijo srca, tako da mu bolnišnice niso neznani kraj.

alfi nipič
Profimedia

Za legendo mesta, ki je v bolnišnici zaradi okužbe s koronavirusom, pesti stiskajo tudi navijači nogometnega kluba Maribor, ki so na zadnji tekmi proti Celju razvili transparent podpore: ”Alfi, drži se!”. Fotografijo je na svojem profilu na Twitterju delil novinar Večera, Miha Dajčman.

 

 

Mimogrede, podobno gesto so pred tedni naredili navijači Olimpije, ko se je na covidnem oddelku za življenje boril Žiga Födransperg, legendarni Fedr, strasten ljubitelj ljubljanskega športa in ustanovitelj športnega lokala Lepa žoga.