Nedeljo lahko preživite v družbi kosmatincev v ljubljanskem zavetišču

Magazin 03. Apr 202211:32 0 komentarjev
Zavetišče Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO

Zavetišče Ljubljana ob svetovnem dnevu zapuščenih živali in dvajseti obletnici delovanja danes med 10. in 18. uro vabi na dan odprtih vrat. Ogled zavetišča bo vodilo in spremljalo osebje zavetišča, ki bo predstavilo njihovo delo in prostore ter odgovarjalo na vprašanja obiskovalcev, so v sporočilu za javnost zapisali v ljubljanskem zavetišču.

Ob dnevu odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana si bodo obiskovalci lahko ogledali nove prostore, se seznanili z njihovim delom in ugotovili, kako lahko prispevajo k bolj odgovorni družbi do živali.

Ob tem, da predstavlja zavetišče začasen dom za zapuščene živali, je hkrati rešitev izgubljenim živalim v iskanju poti domov ali nova priložnost zapuščenim, dodajajo. V sklopu ozaveščanja o brezdomnih živalih zato vsako leto 4. aprila obeležujemo svetovni dan zapuščenih živali.

Na število zapuščenih živali vpliva veliko dejavnikov, v največji meri gospodarske oz. ekonomske krize, epidemije, pa tudi vojne, naravne nesreče in podobna izredna stanja, pojasnjujejo v Zavetišču Ljubljana. Čeprav se dogodki odvijajo stran od Slovenije, nas lahko dosežejo ter vplivajo na število zapuščenih živali pri nas, so izpostavili.

Kljub izrednim zdravstvenim razmeram je po navedbah zavetišča v Sloveniji zapuščenih psov iz leta v leto manj, enako pa želijo doseči tudi s številom zapuščenih mačk, ki po navajanju zavetišča še vedno ostaja visoko. V oskrbo sprejmejo tudi do šestkrat več zapuščenih mačk kot psov, veliko večino pa predstavljajo neželeni mačji mladiči in mačke, ki živijo samooskrbne prosto v okolju.

Zavetišče Ljubljana Zavetišče Ljubljana
Zavetišče Ljubljana. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)
Zavetišče Ljubljana Zavetišče Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO
Zavetišče Ljubljana Zavetišče Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO
Zavetišče Ljubljana Zavetišče Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO

V času odprtih vrat bodo obiskovalci lahko živali tudi posvojili. V Zavetišču Ljubljana želijo, da bi veselje novega doma te dni začutile živali, ki ga iščejo že dlje časa. Pri popestritvi programa bodo sodelovali tudi dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, ki bodo predstavili sebe, šolo in odgovorno skrb do živali. V sklopu programa pa zavetišče pripravlja še lov na zaklad.

Obiskovalci lahko ob obisku odprtih vrat s seboj prinesejo odslužene, vendar čiste praskalnike, rjuhe, brisače in podoben tekstil, ki ga bodo uporabili za živali, sporočajo iz Zavetišča Ljubljana. Veseli bodo tudi plišastih psov v naravni velikosti in lutk otrok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!