Nekaj preprostih načinov za odstranjevanje neprijetnega vonja iz obuval

Magazin 19. Sep 202305:40 0 komentarjev
čevlji, neprijeten, vonj, vonjave, smrad
PROFIMEDIA

Če želite, da bi vaše obuvalo čim dlje ostalo brez vonja, poskrbite, da bodo tako obuvalo, kot nogavice in stopala suhi. Sčasoma se bo v obuvalu vonj vseeno pojavil, vendar obstajajo preproste rešitve za njegovo odstranjevanje.

Če je vaše obuvalo vlažno ali mokro zaradi vašega potu ali vremenskih razmer, ga napolnite z zmečkanim časopisnim papirjem in ga posušite na zraku, piše N1 Zagreb. In če ste poskušali neprijeten vonj odstraniti z dezodoranti za obuvala, pa ni uspelo, še vedno obstaja nekaj metod, ki so prav tako uspešne.

Par nogavic napolnite s sodo bikarbono, nogavici na vrhu zavežite in vsako posebej vtaknite v obuvalo. Tam naj ostaneta čez noč.

Če se želite znebiti bakterij in glivic v obuvalu, uporabite sredstvo za dezinficiranje, prav tako uspešen pa bo tudi prašek za noge, ki ga dobite v drogerijah ali lekarnah kot tudi pecilni prašek.

Nekatera obuvala lahko perete tudi v pralnem stroju. Pri tem vedno sledite navodilom proizvajalca, na splošno pa obuvala perite pri nizkih temperaturah oziroma v hladni vodi in z blagimi pralnimi sredstvi. Vedno jih sušite na zraku in ne v sušilcih za perilo.

Da bodo obuvala čim dlje ostala brez vonja, pogosto menjajte nogavice, ali vložke v čevljih.