Nekoč kot manekenka služila milijone, danes je brezdomka (FOTO)

Magazin 03. Jul 202305:55 0 komentarjev
Nastasia Urbano
Vogue/Instagram @nastasiaurbano

Nastasia Urbano je bila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ena najbolj iskanih evropskih manekenk, a njena življenjska zgodba se je odvila tragično.

Nekaj naslovnic Vogua in drugih prestižnih modnih revij je le del uspeha manekenke Nastasie Urbano v osemdesetih letih 20. stoletja.

Danes 61-letna manekenka je takrat stala ob boku Lindi Evangelisti, med drugim je bila zaščitni obraz parfuma Yves Saint Laurent Opium. Hodila je tudi na večerje s hollywoodskim igralcem Jackom Nicholsonom in umetnikom Andyjem Warholom.

Po podpisu pogodbe z modno agencijo Ford se je Nastasia pri 20 letih preselila v New York in požela velik uspeh na obeh straneh Atlantika.

“Sodelovala sem s številnimi revijami, vse so me imele rade. Eno leto sem v 20 dneh zaslužila milijon dolarjev, kar je bilo dovolj za tri ali štiri leta. Zabavala sem se z Melanie Griffith, Donom Johnsonom, Simonom in Garfunklom,” je povedala Nastasia, ki je dejala, da je živela kot kraljica ter da je imela vse.

Nastasia Urbano
Instagram/@nastasiaurbano

Od teh divjih dni je minilo več kot 30 let, danes pa nekoč uspešna manekenka spi v avlah bank v Barceloni kot brezdomka. Leta 2019 so o njeni zgodbi posneli tudi dokumentarni film.

Nastasia trdi, da se ji je življenje spremenilo, ko je spoznala moškega, s katerim se je poročila in imela otroka. Živela sta le od njenih prihodkov, na koncu pa jo je zapustil in ji v omari pustil le oblačila.

“Edina dobra stvar, ki je ostala od tega odnosa, so moji otroci, vse drugo je bilo grozno. Vse je plačeval z mojim denarjem. Poznala sva se šele dva dni in hotel je, da mu kupim BMW-ja. Jaz, trapa, sem podpisala ček. Bila sem zaljubljena,” je povedala za španski El País.

Nekdanja manekenka trenutno trpi za depresijo. Zamenjala je že kar nekaj stanovanj, saj so jo izselili, ker ni plačevala najemnine. Zdaj spi pri prijateljih na kavčih ali pri vhodu v banko na klopci. “Hočem živeti, ne samo preživeti. Utrujena sem od prosjačenja za denar. Ljudje, ki so bili okoli mene, so odšli, vsi so odšli. Nisem presenečena,” je obupano pripovedovala.

Nastasia Urbano
Nastasia Urbano danes. (Posnetek zaslona/YouTube)

Nastasia si želi predvsem, da bi jo otroci še kdaj videli v dobri luči ter bili ponosni nanjo. Za pomoč otrok ne prosi, saj jih ne želi obremenjevati. “Moja hčerka je zaradi mene že imela panične napade. Odrasli so in imajo svoja življenja. Zame naredijo, kar zmorejo,” je še povedala za španski časopis.

Več nekdanjih sodelavcev se je oglasilo po tem, ko so slišali njeno pretresljivo zgodbo. “Bila sem šokirana. Tega nihče ni pričakoval. Živele smo kot princeske, ona pa je bila božanstvo. Spominjam se je kot introvertirane osebe, zelo lepe in pozorne do vseh. Najprej se moram pogovoriti z njo, ugotoviti, kako je in kaj potrebuje,” je dejala njena nekdanja kolegica iz manekenskih vod Ruth Schuler.

Javil se je tudi modni agent Hernando Herrera, ki meni, da je Nastasia svetu mode dala veliko. “Pripravljen sem jo znova učiti in se pogovoriti s fotografi in agencijami, da bo lahko spet delala,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!