Nekoč revni, danes ultra bogati zvezdniki

Magazin 05. Okt 202111:55
Hilary Swank
Profimedia

Danes so nesramno bogati zvezdniki, nekoč pa so živeli zelo skromno, nekateri celo v bedi. Večine ni sram spregovoriti, kakšna je bila pot do zvezdništva …

Hilary Swank (50 milijonov dolarjev)

Ko se je igralka Hilary Swank (47) preselila v Los Angeles, njeno življenje še zdaleč ni bilo rožnato. Imela je 15 let in v mesto je prišla skupaj z mamo. Sprva sta živeli kar v avtomobilu, saj si nista mogli privoščiti stanovanja. Šele ko je Hilary dobila prvo vlogo v filmu Buffy The Vampire Slayer, sta si končno lahko privoščili svoj dom, pisalo pa se je leto 1992. Že od prvega filma dalje pa se je njena kariera samo še vzpenjala. Danes je Hillary ena najbolje plačanih hollywoodskih igralk.

Chris Pratt (60 milijonov dolarjev)

Danes je Chris Pratt (42) eden najbolj priljubljenih igralcev zvezdnikov, a v mladosti se je moral preživljati na vse mogoče načine. Bil je natakar v neki gostilni na Beverly Hillsu in na primer odkrito pove, da je bil tako reven, da je jedel ostanke s krožnikov. Ko so ga vrgli s fakultete, je nekaj časa delal tudi kot slačifant. V nekem obdobju je spal celo v kombiju, ker si ni mogel privoščiti niti sobice.

Chis Pratt
Profimedia

Mariah Carey (550 milijonov dolarjev)

Ena najboljših pevk vseh časov Mariah Carey (51) je danes izjemno bogata, a vedno ni bilo tako. Ko je odraščala, je bila njena družina revna in imeli so težave zaradi mešanega porekla. Mama Irka, oče pa afroameriški Venezuelec. Ko se je iz Huntingtona, kjer je bila rojena, preselila v New York, je Mariah opravljala vse vrste del, da je lahko živela iz dneva v dan. Po naključju jo je na neki zabavi slišal eden od vodilnih v hiši založbe plošč Columbia. Ostalo pa je le še zgodovina.

Mariah Carey
Profimedia

J. K. Rowling (1 milijarda dolarjev)

Verjetno ena večjih zgodb o uspehu, pisateljica J. K. Rowling (56) je namreč s svojo knjigo o Harryju Potterju podrla vse možne rekorde. Prvo knjigo o tem malem čarovniku je pisala kar v lokalnem pubu in takrat se ji še sanjalo ni, kakšen uspeh jo čaka. Po velikem triumfu prve knjige in filmu, posnetem po njej, so posneli še osem filmov. Poleg tega se prodajajo tudi spominki, narejeni po knjigi, in avtorica je postala milijarderka. Harry Potter je preveden v več kot 70 jezikov, knjigo pa je kupilo skoraj pol milijarde ljudi.

J.K. Rowling
Profimedia

Mark Wahlberg (350 milijonov dolarjev)

Marky Mark (50) je bil ”uličar” v pravem pomenu besede, saj je že pri 14 letih šolo je obesil na klin. Zaradi nekega napada je celo pristal v zaporu, kasneje pa se je začel ukvarjati z glasbo. Očitno je bil že takoj dober, saj so ga opazili in posnel je svojo prvo ploščo. Pravi ljudje pa so opazili tudi njegov šarm in karizmo, zato je kmalu postal maneken za spodnje perilo. Danes za tiste dni pravi, da se je sam sebi zdel noro kul, danes pa vidi, da je bil totalen kreten. Ko je zajadral v filmske vode, je prišel na dan tudi njegov igralski talent in postal je eden od bolje plačanih hollywoodskih igralcev.

Mark Wahlberg
Profimedia