Trik za boljši okus kave: presenetilo vas bo, kaj svetujejo strokovnjaki

Magazin 20. Apr 202405:40 0 komentarjev
skodelica kave
Foto: PROFIMEDIA

Številni si ne znajo predstavljati začetka dneva brez kave. Nekateri jo pijejo s sladkorjem, drugi brez. Lahko verjamete, da ji nekateri dodajo sol? Strokovnjaki so pojasnili, zakaj.

Obstajata dve vrsti ljudi. Tisti, ki kavo pijejo grenko, in tisti, ki ne prenesejo njene grenkobe, zato ji dodajo sladkor in/ali mleko.

Strokovnjaki pa so postregli z idejo, s katero se lahko znebite preveč intenzivne grenkobe kave. Trik je bolj preprost, kot si lahko zamislite. Kavi dodajte ščepec soli, poročajo na spletnem portalu Punkufer.

S ščepcem soli bo vaša kava manj grenka, ne da bi ji dodajali nezdrav sladkor ali mleko, ki v kombinaciji s kavo mnogim povzroča želodčne tegobe. Poleg tega lahko majhen ščepec soli izboljša okus vaše najljubše kave, pravijo strokovnjaki.

Specialist za bolezni prebavil Alton Brown priporoča četrtino čajne žličke soli na dve čajni žlički mlete kave in veliko skodelico vode. Vsekakor pa je količina soli tudi stvar osebnega okusa.

Zakaj trik s soljo deluje? Sol se veže na brbončice, ki zaznajo grenkobo in jim prepreči, da bi opravile svojo nalogo. Okus grenkobe tako “splava po vodi”.

Res pa je, da bo v vaših ustih ostal rahel okus po soli. Odločitev je torej vaša. Če vas kanček soli ne moti preveč, je ta trik idealen za vas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!