Preobrat v Srbiji: brat osumljenca za smrt deklice Danke ni umrl naravne smrti

Svet 19. Apr 202419:06 10 komentarjev
Policija je zaprla del ceste, ki vodi do deponije, kjer naj bi bilo dekličino truplo.
Foto: M.M./PIXSELL/BOBO

Brat osumljenca za smrt male Danke, ki je dan po pridržanju umrl v priporu, ni umrl naravne smrti, ugotavlja beograjski inštitut za sodno medicino. Na truplu so izvedenci našli številne poškodbe, ki so posledica udarcev.

Brat osumljenca za smrt deklice Danke Ilić v priporu ni umrl naravne smrti, poročajo srbski mediji.

Spomnimo: 6. aprila je srbska policija poleg glavnih osumljencev pridržala še dva moška, šlo naj bi za očeta in brata enega od osumljencev, ki naj bi pomagala pri premikanju trupla. Za oba je bilo sprva odrejeno 48-urno pridržanje, vendar je 40-letni D. D. naslednji dan v priporu umrl. Policija je takrat sporočila, da je moškemu ponoči postalo slabo ter da je kljub pravočasnemu odzivu policistov in zdravnikov ob 3. uri umrl.

Takrat je mrliški oglednik potrdil, da je umrl naravne smrti. Višje državno tožilstvo v Zaječarju pa je odredilo obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Beogradu.

Inštitut je na truplu 40-letnika našel številne poškodbe. Zato ugotavljajo, da moški ni umrl naravne smrti, temveč zaradi udarcev. Poškodbe so bile jasno vidne in so v izvedenskem poročilu podrobno opisane, piše N1 Beograd.

Glavni tožilec Višjega državnega tožilstva v Zaječarju Miodrag Canović je dejal, da teh navedb ne more potrditi. “Tožilstvo ni prejelo poročila o obdukciji D. D. Navedb, ki so jih objavili nekateri mediji, ne moremo potrditi,” je rekel.

Truplo Danke Ilić iz Banjskega Polja pri Boru, ki je izginila 26. marca, v Srbiji iščejo že petnajsti dan. Kot je znano, so policisti po desetih dneh iskanja pogrešane razkrili, da sta jo komunalna delavca, 50-letna D. D. in S. J., blizu njenega doma v vasi Zlot zbila z avtomobilom, jo nato umorila in njeno truplo odvrgla na deponiji, za tem pa naj bi ga s pomočjo brata in očeta enega od osumljencev prestavila na neznano lokacijo. Prvič po izginotju so spregovorili tudi Dankini starši Ivana in Miloš Ilić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje