Nenavadna prošnja za pomoč: “Hej, Nasa. Pomagajte nam najti pošast iz jezera”

Magazin 21. Apr 202420:30 0 komentarjev
Loch Ness, Škotska, Nessie
PROFIMEDIA

Lovci na bajeslovno pošast iz škotskega jezera Loch Ness bodo letos ponovili iskanje. Na pomoč kličejo tudi ameriško vesoljsko agencijo.

Lani smo poročali, da so lovci na legendarno pošast iz škotskega jezera Loch Ness organizirali eno največjih iskalnih akcij, ki naj bi potrdila ali ovrgla njen obstoj. Akcija se ni končala uspešno, vendar pa raziskovalci še niso vrgli puške v koruzo.

Konec letošnjega maja bodo organizirali novo akcijo ob 90. obletnici prvega organiziranega iskanja domnevnega bitja, ki so mu nadeli ljubkovalno ime Nessie. Tudi tokrat iščejo prostovoljce in strokovnjake in pri tem “ciljajo visoko” – kar v vesolje. Organizatorji, Center Loch Ness, namreč upajo, da jim bo s svojim znanjem priskočila na pomoč ameriška vesoljska agencija Nasa, poroča Sky News.

K temu so jih pozvali kar preko Facebooka.

“Hej, Nasa! Letos smo odločeni rešiti skrivnost jezera Loch Ness in njegove pošasti. Iščemo lovce na Nessie po vsem svetu, ki bi nam pomagali. Se nam boste letos pridružili pri iskanju?” so zapisali, očitno z upanjem, da ameriška vesoljska agencija ne bo preveč zaposlena z gledanjem v vesolje in da bo opazila njihov čisto zemeljski klic na pomoč.

Aimee Todd iz centra je za Sky News povedala: “Upamo, da nam bodo lovci na Nessie po vsem svetu pomagali doseči ljudi na Nasi. Upamo, da jih bomo dosegli z močjo družbenih medijev. Upamo le na njihovo strokovno vodstvo, ki nam bo pomagalo pri našem nenehnem iskanju odgovorov.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!