“Ni prav, da grem!” Rod Stewart zavrnil milijon dolarjev za igranje v Katarju

Magazin 15. Nov 202210:00
Rod Stewart
Profimedia

Rod Stewart je razkril, da je zavrnil več kot milijon dolarjev (približno 845.000 funtov) za nastop v Katarju. Glasbenik je razmišljal o prihajajočem svetovnem prvenstvu v nogometu, ko je pojasnil, da so ga dejansko prosili, da igra v državi: "Pravzaprav so mi ponudili veliko denarja, več kot milijon dolarjev, da bi tam igral, pred 15 meseci," je za The Sunday Times povedal 77-letni Stewart.

“Zavrnil sem. Ni prav, da gremo. In tudi Iranci bi morali biti zunaj prvenstva zaradi dobave orožja.” Rokerjeve pripombe prihajajo po tem, ko je komik Joe Lycett Davidu Beckhamu rekel, da bi zrezal 10.000 funtov, če športnik ne odstopi od pogodbe za svetovno prvenstvo v Katarju. Za ambasadorja prvenstva naj bi bil plačan 10 milijonov funtov. Beckham je bil deležen hudih kritik, ker je sprejel denar iz države, kjer je homoseksualnost nezakonita, glede na to, da je v preteklosti veljal za velikega zaveznika skupnosti LGBTQ+. Številni oboževalci so zaskrbljeni zaradi obiska bližajočega se prvenstva, ki se bo začel 20. novembra, pri čemer se nekateri bojijo za svojo varnost v Dohi. Ko je bilo objavljeno, da namerava Robbie Williams decembra igrati v Katarju, je prišlo do burnih odzivov.

David Beckham
Profimedia

V začetku tega meseca je bil Ian Hislop hvaljen zaradi svojih “ostrih” komentarjev o svetovnem prvenstvu pri Garyju Nevillu, ki komentira turnir, v oddaji Have I Got Notícias For You. Svetovno prvenstvo Fifa bo potekalo v Katarju med 20. novembrom in 18. decembrom. Svet tej zalivski državi očita kršenje človekovih pravic, med gradnjo stadionov naj bi umrlo več tisoč ljudi. O bojkotu prvenstva se govori po številnih državah, med drugim se je nekaj nemških gostincev v znak protesta odločilo, da v svojih lokalih tekem mundiala 2022 ne bo predvajalo na malih ekranih in platnih.

Fifa, Katar, svetovno prvenstvo
PROFIMEDIA

Katar je prva država Srednjega vzhoda, ki bo gostila svetovno nogometno prvenstvo. Ima 2,8 milijona prebivalcev, za gradnjo objektov, povezanih s prvenstvom, so v 10 letih pripeljali 1,7 milijona tujih delavcev. V slabih pogojih so številni umrli. Guardian je že lani poročal o 6.500 mrtvih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.