Nič več martinija za kraljico Elizabeto? Kaj so ji svetovali dvorni zdravniki?

Magazin 01. Nov 202119:50
kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljica Elizabeta je znana po tem, da tako kot vsi ljudje rada uživa v majhnih grehih. Tako ima navado že vse življenje popoldne srkniti malo martinija z dobro olivo. Dvorni zdravniki pa so 95-letnici zdaj svetovali, naj se alkoholu odpove.

Britansko kraljico, ki je šele pred kratkim začela v javnosti uporabljati palico za pomoč pri hoji, čaka zelo naporna jesen. In medtem ko je psihično v odličnem stanju in njeni možgani še vedno dobro delujejo, pa ji nekoliko peša telesna pripravljenost.

Zdaj so ji kraljevi zdravniki priporočili, naj se odpove vsem alkoholnim pijačam, ter naj spije kozarček ali dva le ob resnih in nujnih protokolarnih zadevah, piše Vanity Fair. Martini je sicer zelo priljubljen med člani kraljeve družine, saj ga obožuje tudi princ Charles.

martini koktajl
Profimedia

Sicer pa je Elizabeta od nekdaj znana, da ima rada izbrane alkoholne pijače. Menda je nekoč prvo alkoholno pijačo kot aperitiv spila že pred kosilom, največkrat mešanico džina in vina znamke Dubonnet z limono in ledom. On kosilu je njeno visočanstvo rado popilo kozarec dobrega vina in seveda zvečer ljubi martini ali penino. Tako morda niti ni čudno, da so ji zdravniki zdaj zaprli ”alkoholno pipo”.