V Stožice prihaja glasbeno-vizualni spektakel s presenečenji

Magazin 06. Okt 202312:44 1 komentar
Evrovizija 2023 Joker Out
Joker Our na Evroviziji (Foto: Phil Noble/REUTERS)

Popularna skupina bo prvič samostojno nastopila v Stožicah, kar bo njihov največji koncert doslej. Člani skupine napovedujejo glasbeno-vizualni spektakel, začinjen s presenečenji.

Skupina, ki jo sestavljajo pevec Bojan Cvjetićanin, bobnar Jure Maček, kitarista Kris Guštin in Jan Peteh ter bas kitarist Nace Jordan, v Stožice prihaja po nastopih v Cvetličarni, Križankah, na novosadskem Exitu ter na Evroviziji, kjer so maja zastopali Slovenijo s pesmijo Carpe Diem, poroča STA.

Za dvakratnimi dobitniki zlate piščali za najboljšega izvajalca, ki so slog opredelili za shagadelic rock’n’roll, je tudi sicer bogato koncertno obdobje, saj so se člani nedavno vrnili iz Skandinavije, kjer so od 18. do 22. septembra nastopili v Oslu, Stockholmu, Helsinkih, Turkuju in Tampereju. V Oslu so bili tudi posebni gostje nastopa Elvisa Costella, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Pred tem so objavili še novo skladbo Sunny Side Of London, ki so jo v Skandinaviji prvič predstavili v živo.

Guštin: “Vsako novo stopničko smo dosegli pravočasno”

Kot je Guštin povedal za današnje Delo, razprodane Stožice mogoče niti niso tako pomembne, bolj pomembno se mu zdi, da so z glasbo spravili slovenščino v tujino. “To je še bolj nenavadno zame. Zdi se mi, da smo bili na vsako novo stopničko, ki smo jo dosegli, dobro pripravljeni, fizično in mentalno. Da smo jo dosegli pravočasno, ko smo bili dovolj zreli.”

Jordan pa je k temu dodal, da ob vseh dogodkih v zadnjem obdobju niti ni bilo časa za tehtno refleksijo preteklih dosežkov. “Ko tako hodiš po stopnicah, ne razmišljaš, koliko si jih že prehodil, temveč koliko jih še moraš. Tako da se bolj osredotočamo na stopnice, ki nas še čakajo.”

Po Stožicah imajo Joker Out do konca leta napovedanih še vrsto nastopov tako po državah bivše Jugoslavije kot po Evropi.

Organizatorji nastopa so sporočili, da bodo ob prihodu označevali polnoletne goste, ki bodo na prireditvenem prostoru edini lahko naročali alkoholne pijače. Zato lastnike vstopnic prosijo, da s seboj prinesejo osebni dokument.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje