Nova knjiga o princu Philipu obudila govorice o njegovi prijateljici

Magazin 06. Sep 202119:15 0 komentarjev
princ Philip
Profimedia

Soprog in življenjski sopotnik britanske kraljice Elizabete II. je preminil aprila letos v častitljivem 100. letu starosti.

Britansko monarhinjo je izguba moža zelo prizadela, saj je bil hkrati njen najboljši prijatelj, ki ji je bil ves čas v oporo. V javnosti se ni hotel preveč izpostavljati in se je na uradnih dogodkih držal bolj v ozadju.

Čeprav je imel “le” naziv princa, je njegov vnuk, princ Harry, pred časom dejal, da je bil prav Philip tisti, ki je za zaprtimi vrati kraljeve palače “nosil hlače.”

Po njegovi smrti se je kraljica Elizabeta za nekaj časa umaknila iz javnosti, a si je – vsaj na videz – hitro opomogla in kmalu spet začela opravljati svoje dolžnosti. Videlo se je, da jo je izguba moža prizadela, saj je takrat izgubila nekaj kilogramov, njen obraz pa je – ko se je udeležila odprtja zasedanja britanskega parlamenta – izražal globoko žalost.

Elizabeta II
Profimedia

Princ Philip je bil med Britanci izjemno priljubljen, še zlasti zaradi svojega pikrega smisla za humor, ki je prišel na dan tudi ob kakšnih uradnih priložnosti. Zato ne čudi dejstvo, da je kraljevi biograf Robert Jobson napisal knjigo o prinčevem življenju z naslovom “Prince Philip’s Century: The Extraordinary Life of the Duke of Edinburgh”. Knjiga, ki je izšla junija, je že v času nastajanja začela buriti duhove, saj se je ob tem marsikdo spomnil na govorice, ki so svoje čase krožile v javnosti, šlo pa je za prinčev odnos z njegovimi bližnjimi prijateljicami, s katerimi se je redno družil.

Avtor knjige se je namreč pogovarjal z nekaterimi med njimi, pri tem pa se je pojavilo ime Penelope Knatchbull (omenila naj bi jo ena od intervjuvank), ki je bila od princa Philipa 30 let mlajša. Svoje čase so namreč krožile govorice, da sta več kot zgolj le prijatelja. Princ Philip je s takimi čenčami že pred leti odločno opravil, saj je v enem od intervjujev dejal: “Dobro veste, da se v zadnjih 40 letih nisem nikamor premaknil brez varnostnikov. Kako se potem take stvari ne bi izvedele?” Tako je zavrnil vsakršna namigovanja o svoji domnevni nezvestobi, o kateri ne obstajajo nikakršni dokazi.

Penelope Knatchbull ni bila zgolj Philipova prijateljica, temveč je v dobrih odnosih tudi s kraljico Elizabeto, ki jo je povabila na prinčev pogreb. To ni nič nenavadnega, saj se s kraljico poznata kar 50 let. “S tem je kraljica pokazala svojo zrelost in spoštovanje njunega prijateljstva,” je za britanske medije dejal avtor biografije, Robert Jobson, in tako tudi sam verjetno pripomogel k hitremu zaključku ugibanj o naravi odnosa princa Philipa in njegove prijateljice Penelope.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!