Nova luksuzna torbica priznane znamke, ki je pravzaprav zvočnik Bang & Olufsen

Magazin 11. Avg 202215:45 0 komentarjev
balenciaga torba bang & olufsen
Profimedia

Famozna francoska modna hiša Balenciaga je na svoj seznam kontroverznih torbic dodala nov kos: luksuzno torbico, ki je pravzaprav zvočnik Bang & Olufsen.

Vse odkar je vajeti ikonične modne hiše prevzel modni oblikovalec Demna Gvasalia, je Balenciaga spremenila svojo usmeritev, ki je bila zasnovana na tradiciji in eleganci, ter se s svojo novo estetiko popolnoma približala generaciji Z. Poleg veliko bolj ležerne mode je Balenciaga postala sinonim za kontroverzen dizajn, ki pogosto posnema povsem običajne predmete iz vsakdanjega življenja in jih predrugači v luksuzne izdelke. Tokrat so lansirali futuristično torbico, ki je pravzaprav zvočnik. Modni dodatek črpa iz afinitete Bang & Olufsen do sofisticirane, futuristične tehnologije in značilnega utilitarnega vzdušja Balenciage. Torba zvočnik je natanko to, kar pove že ime, saj združuje zmogljivosti glasbenega predvajalnika s funkcionalnimi rešitvami za shranjevanje v torbici. Vsak kos je bil izdelan iz trdnega aluminija in nato poslan v Bang & Olufsenovo tovarno, kjer so ga ročno spolirali, kar je privedlo do njegove elegantne, anodizirane zunanjosti.

balenciaga torba bang & olufsen
Profimedia

Inovativni kos, ki ga je zasnoval Balenciagin umetniški vodja, Demna, je bil nedavno predstavljen na Balenciagini modni reviji na pariškem tednu visoke mode. Kot poroča Dezeen, sta Kim Kardashian in Naomi Campbell na modni brvi med predvajanjem glasbe nosili torbo zvočnik, ki ima do 18 ur delovanja baterije in večtočkovno povezljivost. “Verjamemo, da bi morali ljudje imeti možnost prilagoditi svoj zvočni sistem tako, da bo ustrezal njihovim natančnim zvočnim in estetskim željam, ne da bi pri tem kdaj ogrozili kakovost zvoka,” piše na spletni strani Bang & Olufsen.

balenciaga torba bang & olufsen
Profimedia

Kot omenjeno, pa to še zdaleč ni prvi in edini Balenciagin modni dodatek, ki je dvignil veliko prahu. Nedavno so namreč predstavili serijo torbic, ki so izredno podobne vrečkam za smeti – le da te stanejo skoraj 1.800 evrov. Balenciagine torbice Trash Pouch iz telečjega usnja so bile prvič predstavljene med predstavitvijo kolekcije za jesen in zimo 2022. “Nisem mogel zamuditi priložnosti, da bi naredil najdražjo vrečo za smeti na svetu, kajti kdo ne mara modnega škandala?” je dejal Demna ob premierni predstavitvi torb.

balenciaga torba vreča za smeti
Profimedia

Poleg Balenciagine vrečke za smeti se oboževalci te modne hiše gotovo še dobro spominjajo ene prvih kontroverznih torb luksuzne znamke, in sicer vrečo, ki na las spominja na ikonično modro vrečo pohištvenega giganta Ikea. Ta je bila lansirana leta 2017 po vrtoglavi ceni skoraj 2.000 evrov. Še bolj kot torba je presenetila reakcija Ikee, ki je takrat v odgovor več kot očitnemu posnemanju njihove nakupovalne vreče izdala kampanjo, kako ločiti original od dizajnerskega ponaredka. Vsekakor mode ne gre jemati resno, ko gre za Balenciago, pa je ironija pravzaprav neizogibna.

balenciaga torba
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!