Nova ”snežna” kolekcija Dior v sodelovanju s priznanim slikarjem

Magazin 15. Jan 202213:15
dior smučanje
Profimedia

Luksuzna francoska modna znamka Christian Dior predstavlja najnovejšo kolekcijo moških zimskih oblačil Ski, ki je namenjena užitkom na belih strminah. Med izstopajočimi kosi kolekcije so Diorjeve sani, deska na snegu ter pulover z motivom gorske pokrajine.

Pred vrnitvijo Diorja v London, kjer je znamka predstavila moško kolekcijo oblačil in modnih dodatkov za zimsko sezono 2022, je kreativni direktor Kim Jones znova združil moči s škotskim slikarjem Petrom Doigom, da bi oblikoval omejeno kolekcijo zimskih pripomočkov in oblačil za užitke na snegu.

dior smučanje
Profimedia

Doig, priznani britanski slikar, je svoje delo vključil v številne Jonesove dizajne za Diorjevo kolekcijo jesen in zima 2021/22. Tokrat so ga angažirali tudi za svojo kapsulno smučarsko izdajo, v kateri so v ospredju kosi, kot je prevelik pulover v športnem stilu in z umetniškimi deli Doiga. Ti prikazujejo zasneženo gorsko pokrajino ali gorsko mačko v večbarvni mešanici tehnične volne, žakarda, bombaža in kašmirja.

dior smučanje
Profimedia

Poleg tega Doig ustvarja abstraktne smučarske detajle in jih nalepi na pletene puloverje iz žakarda svetlih barv ali upodobi druge zasnežene prizore na odejah iz kašmirja. Poleg tega so v kolekciji smučarski rekviziti, kot je deska na snegu, ki je na voljo za dobrih 7.000 evrov, in smuči, ki stanejo 8.300 evrov. Tudi te so v značilnem Diorjevem odtenku modre – ta zaradi poševnega motiva, ki poteka skozi njo, vsebuje zanimiv kovinski odsev.

dior smučanje
Profimedia

Dodatki, kot so smučarska očala, so na voljo v različnih privlačnih odtenkih, prav tako rokavice, pokrivala, čelade, škornji in ujemajoči se nizki čevlji, ki so bili izdani kot del sodelovanja med Doigom in Jonesom. Ti so na voljo v nekoliko bolj klasičnem zimskem slogu, in sicer vsebujejo tone, kot so ledeno modra, črna, rjava, oranžna in bež.

Omejena ”snežna” kolekcija je na voljo na Diorjevi spletni strani.

dior smučanje
Profimedia
Komentari

Vaš komentar