Obleka Amy Winehouse z zadnjega nastopa v Beogradu prodana za vrtoglavi znesek

Magazin 09. Nov 202113:21 > 13:24 0 komentarjev
Amy Winehouse
Profimedia

Zanimanje za ikonično in prezgodaj umrlo pevko ne pojenja niti desetletje po njeni smrti.

Tako bi lahko vsaj sodili po uspehu dražbe, na kateri so prodajali njene stvari. Obleka, ki jo je Amy Winehouse oblekla na svojem zadnjem koncertu leta 2011 v Beogradu, je bila prodana za kar 243 tisoč dolarjev, poroča BBC, to pa je za 16-krat višji znesek od ocene, ki so jo podali organizatorji dražbe.

Amy Winehouse na koncertu v Beogradu
Profimedia

Amy je na beograjskem koncertu nosila obleko, ki je delo oblikovalke Naomi Parry. Gre za mini zeleno-črno obleko, potiskano z motivi cvetlic in bambusa. Pevka, ki je umrla mlada, v starosti 27 let, se je borila s hudo obliko zasvojenosti od alkohola in mamil. Na beograjskem koncertu so jo oboževalci, ki so komaj čakali njen nastop, izžvižgali, ko je na oder stopila v vinjenem stanju. Nadaljevanje njene turneje so takrat odpovedali, Amy pa je žal čez dva meseca umrla.

obleka Amy Winehouse
Profimedia

Dražbena hiša Julien’s Auction je ocenila, da bo ta njena obleka dosegla ceno od 15 tisoč do 20 tisoč dolarjev, tako da je bilo presenečenje ob končnem znesku res veliko. Sicer pa je bilo na dražbi na prodaj 800 predmetov, šlo pa je za obleke, modne dodatke, glasbila, knjige in nosilce zvoka. Organizatorji so sicer pričakovali, da bodo zbrali dva milijona dolarjev, na koncu pa so od prodaje Amyjinih stvari iztržili več kot štiri milijone.

Tudi njena rdeča torbica v obliki srca, ki so jo izdelali v modni hiši Moschino in jo je pevka nosila na podelitvi Brit Award leta 2007, ko je dobila nagrado za najboljšo solo umetnico, je bila prodana za vrtoglavih 204.800 dolarjev, kar je 13-krat več od ocenjene vrednosti.

torbica Amy Winehouse
Profimedia

Njena zlata obleka, delo modne hiše Dolce & Gabbana, ki jo je nosila na enem od njenih koncertov, je prav tako močno presenetila z doseženo ceno – prodali so jo za 150 tisoč dolarjev, kar je 30-krat več od prvotne ocene.

Prihodek dražbe, ki ga je hiša Julien’s Auctions organizirala pod imenom Življenje in kariera Amy Winehouse, je namenjen skladu, ki so ga ustanovili Amyjini starši v spomin na prezgodaj umrlo pevko. Sredstva bodo namenili zdravljenju mladih ljudi, ki so obtičali v peklu odvisnosti, s katero je nadarjena glasbenica žal izgubila boj in se veliko prezgodaj poslovila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!