Obljubljali obilico veselja, sladkarij in zabave, otroci pa odhajali v joku

Magazin 29. Feb 202410:13 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V Veliki Britaniji odmeva dogodek, na katerega so organizatorji vabili otroke in njihove starše, ti pa so odhajali v joku. Obljubljali so namreč obilico veselja, sladkarij in zabave, prejeli pa so skorajda prazno skladišče in mini predstavo, ki je otroke prestrašila.

Organizatorji House of illuminati so otroke in njihove starše vabili na posebno izkušnjo. Dogodek po knjigi Roalda Dahla Čarli in tovarna čokolade je v Glasgowu obljubljal dan poln smeha, veselja in neustavljivo čarobnost čokolade. Prav tako naj bi prinesel trajne spomine in novo osmislitev, kaj pomeni svet čiste domišljije.

To jim je nesporno uspelo. A verjetno ravno nasprotno od želja. Škotski policisti so v nedeljo namreč prejeli več klicev nezadovoljnih gostov, ki so za dogodek plačali 35 funtov (okoli 41 evrov). Vstopili so namreč v izpraznjeno skladišče, v katerem je bilo le malo okraskov. Prostor je bil zgolj senca obljub, ki so jih organizatorji dajali na spletni strani.

Ni pa to bila edina težava. Igralca, ki sta nastopala v manjši predstavi na dogodku, sta 15 strani dolg scenarij prejela večer pred dogodkom, napisala pa naj bi ga kar umetna inteligenca. Nastopajoča Jenny Fogarty je dejala, da je bil neprimeren tudi kostum, saj naj bi bil seksi, ne pa otrokom prijazen.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Drugi igralec, Paul Connell, ki je upodabljal Willyja Wonko, je dejal, da se je že ob prihodu na prizorišče zavedal, da bi borna scena lahko bila problematična. Prav tako scenarij. “Najbolj neprijeten del je bil tisti, v katerem sem moral reči: ‘Obstaja človek, za katerega ne vemo, kako mu je ime. Poznamo ga pod imenom Neznani. Ta Neznani je zlobni izdelovalec čokolade, ki živi v stenah.’ To je bilo za otroke strašljivo,” je dejal za britanske medije.

Ni pa bil le scenarij plod umetne inteligence – s to tehnologijo naj bi bile ustvarjene tudi nekatere fotografije. Napisi na njih so bili namreč nesmiselni.

Za prehod celotnega prizorišča so po pričevanju ene do mam potrebovali zgolj minuto, otroci pa so bili v joku.

Organizatorji niso izpolnili niti obljube, da bodo otroci dobili obilico sladkarij. Prejeli naj bi zgolj nekaj bombonov. V podjetju House of illuminati so se staršem in otrokom opravičili za stresen dan. “Načrtovali smo čudovit dogodek, ki pa se preprosto ni odvil po načrtih, in za to nam je resnično žal,” so pojasnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!