Želel je obuti superge, nato pa opazil, kaj je v njih

Magazin 28. Feb 202411:21 1 komentar
kača
Foto: Posnetek zaslona/Facebook

Avstralca je v športnih copatih čakalo neprijetno presenečenje – ena najbolj strupenih kač na svetu.

V Avstraliji živijo ene najbolj strupenih kač na svetu. Tamkajšnji prebivalci – zlasti tisti, ki ne živijo v mestih ali na pogosto poseljenih območjih – zato pred obuvanjem pogosto preverijo, da se v njihovih čevljih ni znašel nezaželeni gost oziroma gostja. To je k sreči naredil tudi Avstralec, saj ga je v njegovih športnih copatih čakalo neprijetno presenečenje.

Preden je obul svoje črne copate, je Avstralec preveril notranjost. Tam pa je na veliko presenečenje opazil kačo. Na pomoč je poklical podjetje Sunshine Coast Snake Catchers, ki se ukvarja z lovljenjem in preselitvijo plazilcev. Zaposleni v tem podjetju so namreč izurjeni, da kače varno ulovijo in jih preselijo na zanje varno območje.

Na družbenih omrežjih so objavili posnetek kače, ki se je skrivala v športnem copatu. “V Avstraliji imamo pregovor: Vedno preveri svoje čevlje,” so zapisali ob objavi in dodali, da so sodelavca Brandona poslali, da iz čevlja v kraju Burpengary, ki leži na vzhodni obali, nedaleč od Brisbana, odstrani zelo strupeno kačo. “Skoraj ne bi vedeli, da je bila tam. K sreči ni bila zelo čokata,” so dodali.

Kot so pojasnili v videu, gre za zelo strupeno črno kačo, njen pik pa je lahko za človeka zelo boleč. Vsako leto ugrizne nekaj ljudi, vendar zaradi protistrupa k sreči ta v zadnjem času ni bil usoden za nikogar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje