Obožujete pajkice? Potem bo to vaš najljubši trend leta 2023

Magazin 29. Dec 202212:57
Street Style
Profimedia

Trendi za pomlad in poletje 2023 pravijo, da je čas, da popihate prah s kričečih pajkic, ki so bile priljubljene pred 30 leti.

Čeprav se zdi, da so vrečaste hlače prevladale nad ozkimi hlačami, pa pajkice v tej sezoni dokazujejo, da je oprijeta sulhueta še vedno nepremagljiva.

Vse je povezano: sodelovanje Rafa Simonsa z newyorškim baletom (in Palomo Spain) je pomenilo, da bo tudi kolekcija za pomlad poletje 2023 njegove istoimenske znamke do neke mere navdihnjena s to disciplino. Ne pričakujte tutujev ali popolnega videza v pastelnih barvah. Belgijski oblikovalec je barvne nogavice spremenil v ključni element, iz katerega gradi videz. Kombinacija dolgega telovnika, prozornega zgornjega dela in pajkic je predlog, ki se ponavlja v različnih odtenkih, od zelenkasto rumene (z modro) do svetlo rožnate (s črno). V resnici jih Simons pojmuje kot nogavice, ki jih je mogoče uporabiti za vse možne sloge, od prilagojenih oblačil s krili do plaščev in majic za bolj vsakdanji videz.

Raf Simons
Profimedia

Raf Simons pomlad in kolekcija 2023

Raf Simons
Profimedia

Raf Simons pomlad in kolekcija 2023

Ko smo pred nekaj meseci videli Galo González na modni reviji znamke Loewe, smo opazili, da je nosila viralne roza sandale s peto te znamke. Videz poslovne ženske je še vedno aktualen, še posebej če upoštevamo privlačne pajkice, ki jih je nosila. Oblačilo ima nostalgičen pridih: spominja na športne videze iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, kakršne je nosila Jamie Lee Curtis v filmu Perfect (1985) ali Jane Fonda v videoposnetkih, s katerimi je postala svetovna ikona fitnesa. Pravzaprav so bile te gamaše v tem desetletju vseprisotne: ves čas so jih nosili v kričečih barvah kot dokaz, da se tudi dekleta, kot je pela Cindy Lauper, želijo zabavati.

Oblačilo, ki ga je že pred nekaj leti poudarila Virginie Viard pri Chanelu, je samo po sebi trend za pomlad 2023. Glede na modno brv je čas, da iz mamine omare rešimo pisane pajkice. Loewe v svoji moški kolekciji ni bil edini, ki jih je ponudil v živo oranžni barvi. Philip Plein jih je vključil v celoten videz s trakastimi detajli in v kombinaciji s prilegajočim se suknjičem. Morda je najbolj purističen predlog Junye Watanabe: japonska oblikovalka predlaga dekonstruiran krojaški slog, z ramenskimi blazinicami v kombinaciji s prilegajočimi se oblačili. Oranžna je le ena od barv, ki jih predlaga za pajkice, obarvane v fuksijo ali limetino zeleno, ki so še bolj kontrastne nevtralnim tonom vzorcev, ki jih spremljajo.

Janya
Profimedia

Junya Watanabe pomlad in poletje 2023

Loewe
Profimedia

Loewe pomlad in poletje 2023

Plein
Profimedia

Philip Plein pomlad in poletje 2023

Druga možnost je vrnitev pajkic iz leta 2000, ki smo jih omenili pred nekaj tedni. Medtem ko Tory Burch svoje pajkice v barvah, kot sta rumena in rjava, uporablja za videz, ki je bolj v stilu 50. let, se Dsquared2 odloči za prekrivanje oblačil (in barv) za oblačila, obarvana v tonih, kot so zelena, bela ali, zakaj ne, celo mavrična. Njihova mantra pri kombiniranju oblačil je slogovni kaos, saj so na pleteninah in gamašah namenoma dodane obleke z volančki. Osemdeseta leta so se vrnila in leta 2023 je čas za zabavno eksperimentiranje z vsemi možnostmi.

Tory Burch
Profimedia

Tory Burch pomlad in poletje 2023

Dsquard2
Profimedia

Dsquared2 pomlad in poletje 2023

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje