Od 55 ur do 8 mesecev: najkrajše zakonske zveze v Hollywoodu

Magazin 29. Jan 202314:00
Britney Spears
Profimedia

Za nekatere zvezdnike so bili medeni tedni mimo, še preden so se dobro začeli.

Britney Spears & Jason Alexander: 55 ur

In nevesta je nosila … bejzbolsko kapo in kavbojke! Britney Spears se je odrekla tradiciji, ko se je januarja 2004 uporniško sprehodila do oltarja s prijateljem iz otroštva Alexandrom v lasvegaški Little White Wedding Chapel. Samo 55 ur pozneje je pop princesa zapustila svojega takratnega moža in vložila dokumente za razveljavitev.

Junija 2022 je zvezdnica pridobila prepoved približevanja, potem ko je Jason Alexander vdrl na njeno zasebno poročno prizorišče le nekaj ur, preden sta se s Samom Asgharijem poročila. Avgusta 2022 je bil Alexander spoznan za krivega hudega vdora na posest, je navedeno v sporočilu za javnost okrožnega tožilstva okrožja Ventura v Kaliforniji. Izdan je bil tudi kazenski zaščitni nalog in Alexander je bil obsojen na 128 dni okrožnega zapora, sta takrat poročala Rolling Stone in Billboard.

Nicolas Cage & Erika Koike: 4 dni

Prvič sta bila opažena skupaj aprila 2018 med počitnicami v Portoriku. Maja istega leta so ju ponovno fotografirali skupaj na večerji v Los Angelesu. 23. marca 2019 sta se v Las Vegasu poročila. Čeprav sta istega dne zaprosila za poročno dovoljenje in poročni list, je Nicolas Cage le štiri dni zatem vložil zahtevo za razveljavitev poroke. Sodnik v Nevadi je 31. maja odobril igralčevo zahtevo za ločitev, je razvidno iz sodnih evidenc, ki jih je pridobil TMZ. Zvezdnik je trdil, da sta bila v času poroke oba vinjena, in dejal, da lastnih dejanj ne razume in da se ne more strinjati s poroko.

Carmen Electra & Dennis Rodman: 9 dni

“Moj nasvet vsem je, naj se ne poročijo v Vegasu,” je Carmen Electra povedala za People leta 2019, potem ko se je razvedelo za njeno naključno poroko v mestu greha z nekdanjim zvezdnikom lige NBA. Prizadevni par je izmenjal zaobljube v zgodnjih urah 14. novembra 1998, vendar je Dennis Rodman devet dni pozneje vložil zahtevo za razveljavitev, navajajoč goljufijo in nezdrav um, je takrat poročal AP News.

Eddie Murphy & Tracey Edmonds: 2 tedna

Poroka v raju se je hitro spremenila v medene tedne v peklu. Po njunem obredu ob plaži v Francoski Polineziji 1. januarja 2008 so svatje, ki so se zadržali na otoku, nekajkrat slišali, kako je Eddie Murphy vpričo ljudi vpil na Tracey Edmonds. Na srečo za mladoporočenca obred ni bil pravno zavezujoč in načrti za civilni obred v ZDA so bili ovrženi, ko je par po dveh tednih razdrl svojo zvezo.

“Po dolgem premisleku in razpravi sva se skupaj odločila, da se odpoveva pravnemu obredu, saj ni treba podrobneje opredeliti najinega odnosa,” sta takrat povedala za People v ekskluzivni izjavi. “Nedavna simbolična zveza v Bora Bori je predstavljala najino globoko ljubezen, prijateljstvo in spoštovanje, ki ga gojiva drug do drugega na duhovni ravni, zato sva se odločila, da ostaneva prijatelja.”

Drew Barrymore & Jeremy Thomas: 19 dni

6 tednov po tem, ko sta začela hoditi, sta se Drew Barrymore in lastnik bara v Los Angelesu poročila 20. marca 1994. “Običajno ljudje najprej živijo skupaj in se nato poročijo,” je nevesta povedala za People po njuni poroki. “Mislim, da to počnemo na staromoden način.” Vendar pa nenavadna romanca ni pripeljala do zakonske blaženosti. Par se je razšel le 19 dni po tem, ko sta se poročila. Njuna ločitev je bila dokončana leta 1995; Barrymore je v intervjuju za Rolling Stone, ki je bil objavljen tistega junija, Thomasa predrzno označila za hudiča.

Renée Zellweger & Kenny Chesney: 4 mesece

Preden sta dahnila usodni da, sta se poznala 3 mesece. Poročila sta se 9. maja 2005 na skromni slovesnosti na ameriških Deviških otokih. 4 mesece pozneje je z oskarjem nagrajena igralka vložila prošnjo za razveljavitev, pri čemer je kot razlog za ločitev navedla prevaro. Njuna razveljavitev je bila dokončno razveljavljena 20. decembra 2005, Renée Zellweger pa je pozneje opisala svojo neuspešno zvezo s kantri superzvezdo kot zelo žalostno izkušnjo.

Jennifer Lopez & Cris Judd: 8 mesecev

Ob velikem uspehu njene uspešnice “Love Don’t Cost a Thing” je zvezdnica veliko porabila za svojo poroko s koreografom 29. septembra 2001. Nevesta je nosila modno obleko Valentino in naročila 10.000 vrtnic za razkošno kalifornijsko svatbo, vendar je ekstravagantna zveza trajala le 8 mesecev, par pa je končno potrdil razhod junija 2002. Julija sta dosegla dogovor o finančni poravnavi.

Sophia Bush & Chad Michael Murray: 5 mesecev

Po srečanju na snemanju One Tree Hill leta 2003 sta Sophia Bush in Michael Murray dve leti pozneje na romantični slovesnosti ob oceanu v Santa Monici v Kaliforniji aprila 2005 rekla da. Pet mesecev pozneje je igralec vložil prošnjo za razveljavitev, navajajoč goljufijo. “Sophia se je poročila, verujoč v svetost zakona, Chad pa preprosto ni delil te vizije,” je za People povedal igralkin prijatelj. Par se je decembra 2006 končno ločil.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.