Od kraljice Elizabete do Kim Kardashian – rožnata je absolutni trend sezone

Magazin 12. Maj 202215:15 0 komentarjev
trend rožnata
Profimedia

Rožnata barva ni prav nič sramežljiva in ne glede na to, ali gre za svetle pudraste odtenke ali tiste močnejše v barvah fuksije - zvezdnice jo naravnost obožujejo. Od Kim Kardashian do kraljice Elizabete II., rožnata je trend od glave do peta.

Nežno rožnata barva pomeni sladko, lepo, igrivo, srčkano, romantično, očarljivo, ženstveno in nežno in je povezana z žvečilnimi gumiji, rožami, dojenčki, punčkami, sladkorno peno in sladkobo na splošno. Je barva univerzalne ljubezni do sebe in drugih, v barvni psihologiji pa gre za barvo, ki izžareva samozavest in bo v obliki oblačil poskrbela za učinek samopotrditve. Močnejši rožnati odtenki, kot je barva fuksije, pa so še bolj optimistični in vznemirljivi. Nobeno naključje ni, ko zvezdnice izberejo to barvo, saj živahni rožnati odtenki kar kličejo po pozornosti.

Svetli odtenki te barve so še zlasti priljubljeni za dnevne priložnosti in v zadnjih nekaj sezonah smo bili priča trendu kostimov v rožnati barvi. Enega takšnih je izbrala Amanda Holden ter ga kombinirala s kontroverzno rdečo, ki ustvari sodoben in zelo eleganten videz, ki pa ni prav nič konservativen.

trend rožnata
Profimedia

Tak odtenek rožnate je zelo priljubljen tudi, ko gre za večerne priložnosti in rdečo preprogo. Jennifer Lopez je naravnost čudovita v rožnati obleki iz tila, ki med črno-belimi gosti premiere filma povsem izstopi iz “dolgočasnega” povprečja.

trend rožnata
Profimedia

Nekoliko močnejši odtenek magente je izbrala Victoria Beckham in z njo ustvarila dnevni videz, ki pa je še vedno zelo sofisticiran. Čeprav je obleka elegantna, ji jo je uspelo z izbiro modnih dodatkov nekoliko popestriti.

trend rožnata
Profimedia

Enak odtenek odlično deluje tudi na rdeči preprogi in tej čudoviti kreaciji, ki jo nosi Kate Bosworth. Ta barva je še zlasti dojemljiva za različne detajle v obliki naborkov in zelo lepo deluje tako v družbi zlatih kot srebrnih modnih dodatkov.

trend rožnata
Profimedia

Velika ljubiteljica rožnate je tudi kraljica Elizabeta II. Nosi jo zelo pogosto, in to največkrat kar od glave do peta. Z njo izraža optimizem in samozavest, poleg tega pa jo je tudi v največji gneči nemogoče spregledati.

trend rožnata
Profimedia

Tudi Heidi Klum se strinja, da rožnata odlično deluje na bolj konservativnih kosih, kot je suknjič. Da vse skupaj ni preveč drzno, lahko rožnato prizemljimo z nevtralnimi barvami, kot je bela, zelo dobro pa se poda tudi h kombinacijam z džinsom.

trend rožnata
Profimedia

In še kraljica rožnate – Paris Hilton naravnost obožuje vse odtenke te barve, kar ni prav nič presenetljivo, saj se izredno lepo poda k njenemu tenu. Tokrat je izbrala odtenek žareče fuksije, v katerem naravnost zažari.

trend rožnata
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!