Odkrijte peterico najbolj barvitih mest po svetu

Magazin 26. Nov 202207:00 0 komentarjev
Cinque Terre
Profimedia

Morda barvitost ni prvi pogoj, zaradi katerega obiščete posamezen kraj, vsekakor pa je dobrodošla karakteristika počitniških destinacij. Ponujamo vam peterico najbolj barvitih destinacij po svetu, nekatere pa so nam prav neverjetno blizu.

Ameriška raziskovalna platforma Uswitch je nedavno sestavila seznam najbolj barvitih mest na planetu. Destinacije so izbrali iz najrazličnejših popotniških člankov ter jih za potrebe raziskave analizirali z digitalnim skenerjem barv. Mesta so nato razvrstili glede na število odtenkov, zaznanih na slikah. Preverite peterico, ki se je uvrstila najvišje na seznamu.

Cinque Terre, Italija

Slikovita vasica Manarola na italijanski rivieri s svojimi živobarvnimi hišami, ki se spogledujejo s turkizno modrim Sredozemskim morjem, ni po študiji Uswitch le najbolj barvito mesto na svetu, temveč tudi predmet številnih spletnih iskanj, saj njeno ime dnevno v iskalnik Google vtipka kar 718 tisoč uporabnikov spleta.

Cinque Terre se ponaša tudi s kar 2,6 milijona hashtagov na Instagramu.

Kampung Pelangi, Indonezija

Mavrična vasica, kakor jo imenujejo domačini, se nahaja južno od Semaranga v osrčju otoka Java. Indonezijska vlada je prebivalcem predlagala, da svoje hiše in ulice pobarvajo v mavrične odtenke, s čimer bi anonimno mesto spremenili v turistično destinacijo.

Guatapé, Kolumbija

Zgodovinsko središče kolonialnega kolumbijskega mesta Guatapé je prava paša za oči. Zahvala gre predvsem zavitim ulicam in nenavadno obarvanim stavbam v svetlih odtenkih in kalejdoskopskih vzorcih, ki so odraz lokalne in umetniške tradicije.

La Boca – Buenos Aires, Argentina

Soseska v prestolnici Argentine je znana po ulici Caminito, ki se ponaša s pisanimi zgradbami, restavracijami in ateljeji lokalnih umetnikov, ki privabljajo obiskovalce z vsega sveta.

Nyhavn – København, Danska

Zgodovinsko pristanišče leži v središču danske prestolnica in je ena najbolj priljubljenih turističnih točk Københavna. Severna stran Nyhavna je obdana s starimi vrstnimi hišami, pobarvanimi v svetle barve, ki so priljubljena kulisa za fotografije.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!