Odkritje in pol – izšla bo nova strastna pesem Queenov

Magazin 08. Jun 202208:45
Freddie Mercury
Profimedia

Oboževalci legendarne rokovske skupine Queen bodo veseli novice, da bodo lahko kmalu prisluhnili novemu staremu materialu.

Izšla bo do zdaj neslišana pesem, ki so jo britanski rokerji posneli pred smrtjo frontmana skupine Freddieja Mercuryja. Umrl je leta 1991 v 46. letu starosti zaradi posledic aidsa.

Novico sta kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor iz skupine Queen razkrila konec tedna v pogovoru za BBC-jev radijski program. “Našli smo majhen Freddiejev diamant, na katerega smo čisto pozabili. In to je čudovito. Pravzaprav je bilo pravo odkritje,” je povedal 72-letni Taylor. Pesem, katere naslov še ni znan, bo predvidoma izšla septembra.

Pesem so prvotno posneli za album skupine iz leta 1989 The Miracle, na katerem najdemo uspešnice, kot so I Want It All, Breakthru, The Invisible Man, Scandal in naslovno skladbo The Miracle.

Queen
Profimedia

74-letni May je povedal, da so o tem, ali naj skladbo izdajo, razpravljali že nekaj časa. Zdaj je padla končna odločitev, k temu pa je prispevalo tretje mnenje. “V resnici smo se odpravili v studio in naša čudovita ekipa je rekla: V redu, lahko storimo to in to. Kot da bi sestavili koščke skupaj. Je pa čudovito. Dotika se.” Taylor je dodal: “To je zelo strasten komad.”

Skupina je že posthumno izdala posnetke z Mercuryjevim vokalom, nazadnje na kompilacijskem albumu Queen Forever iz leta 2014. V kompletu z več ploščami so bile tri doslej neslišane pesmi: Let Me in Your Heart Again, Love Kills in There Must Be More to Life Than This s pokojnim kraljom popa Michaelom Jacksonom.

Queen
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.