Odličen trik, s katerim vas novi čevlji nikoli več ne bodo ožulili

Magazin 17. Nov 202111:30 > 11:46 1 komentar
model
Profimedia

Če boste trik tudi sami upoštevali, lahko letošnjo zimo pomahate v slovo žuljem, ki jih vsako leto znova povzroči nova zimska obutev.

Zagotovo tudi vas vsako zimsko sezono posebej ob nakupu novih usnjenih škornjev ali gležnjarjev skrbi, da vas bo nova modna pridobitev prav pošteno ožulila. Širni splet je poln raznoraznih trikov, kako si škornje ali gležnjarje lahko zmehčate in razširite ter s tem krvave žulje prav profesionalno preprečite. Tiste, ki so različne trike že sami testirali, je najbolj navdušil nasvet z zamrzovanjem.

Potrebovali boste zgolj dve prozorni plastični vrečki za zamrzovanje, ki ju previdno napolnite z vodo, dobro zavežite in nato vsako zatlačite v svoj čevelj. Svojo obutev, ki je potrebna širitve in mehčanja, čez noč postavite v zamrzovalnik, kjer se bo voda spremenila v led. S pomočjo ledene vrečke se bodo tako vaši čevlji dodobra razširili.

V zadnjem koraku vrečke naslednji dan odstranite, obujte dvojne debelejše nogavice in si čevlje nataknite, da jih še dodatno razširite in zmehčate. Tako obuti ostanite najmanj pol ure, učinek pa bo še boljši, če jih boste obuli in z njimi hodili po stanovanju. Adijo, žulji!

čevlji
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje