Oprah Winfrey navdušena nad testeninami s posebnim dodatkom

Magazin 12. Mar 202309:00
Oprah
Profimedia

Priljubljena voditeljica velja za veliko gurmanko. V preteklosti je imela težave z odvečnimi kilogrami, zato je zelo pozorna na sestavine v jedeh, ki jih zaužije.

Oprah Winfrey je zelo navdušena nad testeninami, ki spadajo med njene najljubše jedi. Kot je razkrila, obožuje jedi, ki ji jih pripravi njen kuhar, francoski chef Phillipe Chevalier – še zlasti testenine, vendar se je tem izogibala, saj so omake vsebovale preveč masla in smetane. Zato je kuharja prosila, naj uporabi svojo kreativnost in domišljijo ter testenine pripravi tako, da omake ne bodo vsebovale preveč kaloričnih sestavin.

Oprah je navdušena nad testeninami z limono, gobami in grahom, a brez smetane in masla, zato je njen kuhar pripravil omako, ki ne vsebuje navedenih sestavin. Namesto smetane je uporabil vodo, v kateri so se kuhali ovseni kosmiči, in tako je ustvaril kremno teksturo omake.

Chevalier je ovsene kosmiče kuhal v vodi, v katero je dodal jušno osnovo. Tekočino je shranil, omako pa je pripravil tako, da je podušil gobe, šalotko, česen in timijan. Ko so se sestavine zmehčale, je dodal shranjeno tekočino, naribano limonino lupino in zvrhano žlico naribanega parmezana. V omako je vmešal kuhane špagete in dodal še nasekljana sveža zelišča ter malce limoninega soka. Na koncu je jed začinil z malce soli in črnega popra. Oprah je bila nad jedjo navdušena in naravnost neverjetno se ji je zdelo, da je omaka kremna in bogata, čeprav ne vsebuje masla in smetane.

Recept je odlična zamisel za vse, ki se zaradi različnih razlogov izogibajo maščobam. Te je mogoče nadomestiti z drugimi sestavinami, kot je pokazal Chevalier, jed pa ne bo zaradi tega nič manj okusna.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.