Oživili so lik simpatične Sally Carrera iz risanega filma Cars

Magazin 20. Avg 202210:00
Delite:
Porsche Sally Special
Foto: Porsche

Pixar in Porsche sta oživila lik iz risanke Cars (Avtomobili). Sally Carrera je v risanki odvetnica, ki rada vozi, njena podoba pa je zasnovana na modelu 911.

Porsche in studio Pixar sta tokrat združila moči v čisto posebnem, enkratnem projektu, ki so ga poimenovali 911 Sally Special. Pri Porscheju so si namreč zamislili, da bo na nek način oživili lik odvetnice in lastnice motela Sally Carrera iz risanega filma Avtomobili (Cars). Prijetna junakinja filma je seveda zasnovana na obliki Porschejevega modela 911 Carrera, in sicer modela 996.2, z velikimi očmi namesto vetrobranskega stekla.

En primerek, ki gre na dražbo

Porsche Sally Special
Foto : Porsche

V Poschejevem oddelku Exclusive Manufaktur, kjer izpolnjujejo posebne in zahtevne želje petičnim kupcem, so se odločili, da Sally spravijo k življenju v obliki zadnje generacije modela 911 – seveda v sodelovanju z ekipo Pixarjevih strokovnjakov, ki so delali že na filmu. Sally je tako dobila prav posebno in značilno modro barvo, imenovano Sally Blue, vanjo pa niso pobarvali le zunanjosti, temveč tudi številne podrobnosti v notranjosti, kar je sicer del umetniške svobode, saj v risanki tega seveda ni bilo videti. V avtu je še kup podrobnosti, ki dajejo vedeti, kje so iskali navdih za ta model, kot je na primer napis Kachow na stikalu za vozne programe.

Vozna Sally je pravzaprav 911 GTS

So pa posebno za ta unikat zasnovali platišča, ki spominjajo na tista iz modela 996, seveda večja (20 in 21 palcev). In ker se je Sally rada vozila hitro in daleč, so model zasnovali na najbolj zmogljivi verziji GTS. Poganja jo namreč trilitrski dvojno prisilno polnjeni šestvaljnik s 353 kW, moč pa se na podlago prenaša preko sedemstopenjskega ročnega menjalnika.

Porsche Sally Special
Foto : Porsche

Avto bo na dražbi 20. avgusta pri RM Sotheby’s na dogodku Monterey Car Week. Izkupiček bodo namenili dobrodelnima organizacijama Girls Inc ter US for UNHCR. Izklicna cena še ni znana – zagotovo pa visoka, dražitelji pa bodo morali biti iz ZDA.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar