Pamela Anderson in Tommy Lee: prvi viralni vroči domači video povod za TV-serijo

Magazin 23. Nov 202120:00 0 komentarjev
Pamela Anderson, Tommy Lee
Profimedia

V prihajajoči Hulujevi seriji z naslovom Pam & Tommy, za katero je že na ogled prvi napovednik, sta naslovni vlogi Pamele Anderson in Tommyja Leeja prevzela Lily James in Sebastian Stan.

Serija Pam & Tommy bo sledila burni romanci razvpitega para, njuni hitri poroki leta 1995 – pred tem sta se poznala le 96 ur – in še bolj burnemu zakonu, ki se je končal tri leta pozneje.

Eden od razlogov za razhod škandalozne dvojice je bilo tudi fizično nasilje, zaradi katerega je bil Tommy Lee obsojen na pol leta zaporne kazni. V vmesnem času, torej tri leta trajajoči zvezi, sta se jima rodila sinova Brandon Lee (1996) in Dylan Lee (1997).

Tako Lily James kot Sebastian Stan sta se za vlogi popolnoma preobrazila: Jamesovo bi na prvih fotografijah, ki so pricurljale v javnost, zlahka zamenjali za pravo Pamelo iz sredine 90. let.

Pamela Anderson, Tommy Lee
Profimedia

Tudi Stan ima, tako kot (nekoč) Tommy Lee, prepričljivo podobo losangeleškega rockerja iz tistega časa: vpadljive tetovaže, piercinge, veliko nakita ter seveda kozjo bradico in s črnim črtalom obrobljene oči.

Pamela Anderson, Tommy Lee
Profimedia

Nobeden od resničnih likov, ki sta navdahnila serijo, ni bil vpet v nastanek projekta, ki ga producirata Seth Rogen in Evan Goldberg, v režijski stolček pa je sedel Craig Gillespie (Jaz, Tonya).

Omenjeni napovednik je pravzaprav kratka zgodba o odkritju domačega posnetka seksa z medenih tednov razvpitega para, ki se je po ropu njunega doma v Malibuju znašel v nepravih rokah in ugledal luč sveta.

Rogen je v seriji prevzel tudi vlogo električarja, ki je posnetek ukradel, in tako dobil popolno orožje za maščevanje, potem ko ga je Tommy Lee v ne ravno prijateljskem duhu odpustil in mu ni želel plačati za usluge.

Pamela Anderson, Tommy Lee
Profimedia

Ukradeni video se je nato znašel na spletu, zaradi česar sta bobnar Motley Crue in ikonična svetlolaska iz serije Baywatch tožila distributerja, Internet Entertainment Group. Po poravnavi z omejenim podjetjem se je nato posnetek spet pojavil leta 1998, z njim naj bi nepridipravi zaslužili kar 77 milijonov dolarjev.

Prepovedani sadež

“Kot da gledava nekaj, česar ne bi smela, a je ravno zato tako seksi,” je citat iz napovednika, ki dobro povzame ozadje številčnih ogledov prvega viralnega vročega domačega videa, ki so mu nato sledili še številni drugi.

Hkrati je šlo pri Pameli in Tommyju za prelomni dogodek, ki je tudi v pravnem smislu postal pomemben mejnik glede varovanja zasebnosti zvezdnikov. 

Pamela Anderson, Tommy Lee
Profimedia

Rockerica Courtney Love, nekdanja žena pokojnega frontmana Nirvane Kurta Cobaina in dolgoletna Pamelina prijateljica, je že kritizirala Hulujevo serijo, označila jo je za “pof***** nezaslišano” in napovedala, da bo Pamelo Anderson zelo prizadela.

Love se je spomnila tudi resničnega trenutka, ko je bil ukraden intimni posnetek: “To je bilo ogabno. vsem sem prepovedala, da se pogovarjajo o tem. Uničilo je življenje moje prijateljice. Popolnoma.” V svojem neposrednem slogu je sklenila: “In Lily James, kdorkoli že to je, je lahko sram.”

Serija Pam & Tommy bo na platformi Hulu na voljo od 2. februarja 2022.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!