Panettiere o tem, zakaj je hčer predala Kličku: Nisem imela izbire

Magazin 30. Sep 202208:30
Vladimir Kličko, Hayden Panettiere
Profimedia

Ameriška igralka Hayden Panettiere je odkrito spregovorila o tem, kako je prišlo do tega, da je hčer Kajo predala v skrbništvo nekdanjemu partnerju, ukrajinskemu boksarju Vladimirju Kličku.

Odkar je leta 2018 nekdanji vrhunski športnik pridobil polno skrbništvo nad deklico, se zdaj skoraj osemletna Kaja nikoli ni vrnila v Kalifornijo, kjer je, tako kot njena mati, živela pred tem.

Nekdanja zvezdnica serij Heroji in Nashville je povedala, da je hčer v vmesnem času sicer nekajkrat videla in da deklica od ruske invazije ne živi več v Ukrajini, saj naj bi bilo tam prenevarno.

“Obiskujem jo. Želim si, da bi tudi ona mene kdaj obiskala,” je povedala 33-letnica in dodala, da ne kaže, da se bo situacija kaj kmalu spremenila.

“Rečeno mi je bilo, da jo lahko obiščem kadarkoli. Lahko le upam, da bodo nekega dne, ko bo dovolj stara, upoštevali njeno mnenje in želje,” je še pomenljivo razmišljala naglas.

V pogovorni oddaji voditeljice Jade Pinkett-Smith se je Hayden, ki se je po porodu spopadla s hudo duševno stisko in nato še z odvisnostjo, kar je bil povod za to, da je 13 let starejši Kličko tudi v celoti prevzel skrbništvo nad njuno edinko, spominjala teh prelomnih trenutkov.

“Bila je že tam, v državi, kjer je njen stric župan in sta pravi ikoni,” je Panettiere opisala poseben status Vladimirja in njegovega brata, prvega moža Kijeva, Vitalija Klička, v Ukrajini. “To je država, ki ji vladajo moški, nisem imela izbire.”

Hkrati je dodala, da je športnik v njenih očeh fantastičen oče in dela tisto, kar je prav, a da bi si želela, da bi prepoznal, kakšne posledice bo imela trajna ločitev od matere za Kajo.

“Otroci potrebujejo svoje mamice. Nikoli je nisem spravljala v nevarnost ali storila česa, zaradi česar bi mi v tej državi odvzeli otroka. To se tu ne bi nikoli zgodilo.”

Vladimir Kličko s hčerjo Kajo
Profimedia

Razkrila je še, da jo skrbi zaradi Kajinega “travmatičnega odziva”, saj naj bi deklica po besedah Klička druge ženske spraševala, ali bi želele biti njene mamice.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.