Slovenska pevka v Londonu ob kraljičinem platinastem jubileju izdala pesem Queen

Magazin 17. Avg 202210:00 > 10:37
Delite:
Ina Shai
Foto: Hana Zebzabi

Slovenska pevka Ina Shai, ki živi v Londonu, je v začetku junija svetu predstavila svojo novo skladbo Queen. Himno za vse ženske je izdala v času platinastega jubileja vladanja britanske kraljice Elizabete II.

Slovenka Martina Šraj z umetniškim imenom Ina Shai, ki je svoj dom in mesto našla v tujini, se je za selitev v London odločila pri svojih 22 letih zaradi študija. In tam ostala. V britanski prestolnici je hitro našla sodelavce, glasbenike, producente, s katerimi še danes ustvarja. In še vedno, z vsakim novim glasbenim projektom, spoznava nove. Tako je bilo tudi pri nastajanju skladbe Queen. Ina se je po posneti studijski različici odločila, da za skladbo Queen posname še ”živi” video.

Posnela ga je pod taktirko pianista Andrewa Yeatsa, ki sodeluje s svetovno znanimi izvajalci, kot so Callum ScottSam Fischer idr., ter producenta in avdio inženirja Charlieja Thomasa, ki je sodeloval z izvajalci, kot so Paul McCartneyElla HendersonOne DirectionPink FloydLittle Mix in številni drugi. Skladbo Queen je predstavil tudi britanski radio BBC, ki je Ini in njeni ”Kraljici” namenil kar lep čas, skladbo pa še vedno lahko slišite na radijskih valovih tudi zunaj Slovenije.

Kdo pravzaprav je Ina Shai? Kot Martina Šraj se nam je pred 12 leti predstavila na EMI s skladbo Dovolj ljubezni, leta 2011 pa je sodelovala v šovu Slovenija ima talent. Leto 2014 je bilo zanjo prelomno, saj je spakirala kovčke in se odpravila v London, kjer je študirala in tudi z odliko zaključila študij na inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute, smer “creative musicianship-vocals”).

Ina Shai
Foto : Hana Zebzabi

Ves čas je Ina tudi nastopala na številnih slovenskih glasbenih festivalih, uspehe pa prav tako beleži na mednarodnem področju. Leta 2016 je s svojo skladbo Overload postala izvajalka tedna na radiu BBC. Priredba skladbe Starboy, ki jo je posnela s producentom Vladishem, pa ima danes več kot 8 milijonov streamov in ogledov na Spotifyju in YouTubu. Ina ves čas ustvarja avtorsko glasbo, mešanico r’n’b-ja, soula in popa.

Ina Shai, Charlie Thomas
Foto : Amoroso films – Ina Shai in Charlie Thomas

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar