Pet napak, ki jih mnogi delajo po prhanju

Magazin 24. Apr 202411:16 3 komentarji
tuš
Foto: PROFIMEDIA

Kopalnica je prostor, kjer se sprostimo in osvežimo, a žal lahko postane tudi idealno okolje za nastanek plesni.

Strokovnjaki iz britanskega podjetja, ki se ukvarja z zaščito pred vlago, so za britanski medij express.co.uk razkrili napake, ki jih mnogi delajo po prhanju in kako to lahko vodi do nadležne plesni v kopalnici.

1. Mokre brisače

Brisače, ki ostanejo v kopalnici in so še vedno vlažne, so idealno gojišče za plesen.

“Ko nehate uporabljati brisače, jih pustite, da se posušijo v dobro prezračevanem prostoru, da preprečite nastanek plesni,” svetujejo strokovnjaki.

2. Slabo prezračevanje

Če v kopalnici ni dovolj zračenja, se lahko hitreje razvije plesen na stenah in oknih. Brez pravilnega pretoka zraka med prhanjem ali po njem se lahko vlaga zadrži v prostoru, kar ustvarja ugodno okolje za nastanek plesni. Zato je treba po prhanju prezračiti kopalnico.

3. Predolgo točenje tople vode

Čeprav se zdi, da je dolgotrajno prhanje z vročo vodo lahko pomirjujoče in sproščujoče, strokovnjaki opozarjajo, da lahko to prakso spremljajo nekatere neprijetne posledice. Poleg tega, da bo vaš račun za vodo zrasel, se lahko zaradi te navade v vaši kopalnici začne širiti plesen.

4. Po prhanju ne brišete površin

Površine, kot so steklo, ploščice in kad, morajo biti po prhanju dobro osušene. Vlaga, ki ostane na teh površinah, lahko povzroči nastanek plesni. Priporočljivo je, da po prhanju obrišete navedene površine v kopalnici.

5. Zaprta vrata kabine za prhanje

Če po prhanju pustite vrata prhe zaprta, se vlaga ujame, kar ustvari idealno okolje za uspevanje in širjenje plesni. “To lahko povzroči neprijeten vonj, grde črne pike in celo potencialno nevarnost za zdravje,” pravijo strokovnjaki. Zato po prhanju pustite vrata prhe odprta, da lahko zrak kroži in vlaga hitro izhlapi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje