Pevka Gianna Nannini na Instagramu najavila kandidaturo za predsednico Italije

Magazin 11. Jan 202211:45 0 komentarjev
Gianna Nannini
Profimedia

Zvezda italijanskega roka Gianna Nannini se je pri 67 letih odločila, da je čas, da postane prva ženska predsednica Italije. V videoposnetku na Instagramu je pevka, doma iz Siene, napovedala kandidaturo za naslednico predsednika Sergia Mattarelle, ki se mu 3. februarja izteče sedemletni mandat. Njen nasprotnik bo morda tudi nekdanji predsednik vlade in poslovnež Silvio Berlusconi.

Veliko Italijanov je navdušenih. Zgodba, ki se je začela pisati na Instagramu, se lahko konča v predsedniški palači. V 15 sekundah in z malo besedami je rokerica napovedala, da želi biti naslednica predsednica Sergia Mattarelle. Volitve italijanskega predsednika se bodo začele 24. januarja, glasujejo člani obeh domov parlamenta in predstavniki italijanskih dežel. Zaenkrat še ni uradnih kandidatov, kot mogoči pa se omenjajo predsednik vlade Mario Draghi, nekdanji predsednik vlade Giuliano Amato in sedanja ministrica za pravosodje Marta Cartabia, čeprav je svojo kandidaturo omenjal tudi nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi.

 Gianna Nannini
Profimedia

Kandidatura Nanninijeve prihaja, medtem ko v Italiji teče razprava o tem, da je napočil čas, da Italija prvič v zgodovini dobi žensko na čelu države. Italijanski intelektualci, pisatelji in umetniki so pred kratkim sprožili tudi peticijo za izvolitev prve ženske za predsednico države. Predsedniške volitve se bodo začele 24. januarja, glasujejo člani obeh domov parlamenta in predstavniki italijanskih dežel. Za zdaj še ni uradnih kandidatov, kot mogoči pa se omenjajo predsednik vlade Mario Draghi, nekdanji predsednik vlade Giuliano Amato in sedanja ministrica za pravosodje Marta Cartabia.

Gianna, ki je prvič postala mamica pri 54 letih, sicer s partnerico in hčerko Penelope živi v Londonu. V Italiji je še vedno zelo priljubljena in njeni koncerti so vedno razprodani. Sicer prihaja iz ugledne in premožne toskanske družine, njen brat Alessandro pa je bil nekoč odličen voznik formule 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!