Pevka Senidah iskreno spregovorila o zasebnem življenju

Magazin 29. Apr 202309:28 1 komentar
Senidah
Posnetek zaslona/PopTok/Nova.rs

Slovenska pevka Senidah je v enem izmed redkih intervjujev iskreno spregovorila o zasebnem življenju. Med drugim je razkrila tudi, kdo je njen največji vzor in ali bi kdaj zastopala Slovenijo na Evroviziji.

Slovenska pevka črnogorskih korenin Senidah je gostovala v srbski oddaji PopTok na Novi.rs. Med vožnjo po ulicah Beograda sta se z voditeljem v pogovoru dotaknila pevkinega otroštva in glasbenega ustvarjanja, Senidah pa je iskreno spregovorila tudi o svoji mami, za katero pravi, da je njena največja vzornica.

“Celo življenje sem gledala v eno žensko, ki je delala vse. Moja mama,” je povedala. Čeprav je bila Senidah slovenskim poslušalcem znana že prej kot pevka v skupini Muff, pa je regionalno slavo požela leta 2018 s pesmijo Sladjana. Leta 2019 je izdala album Bez tebe, leta 2022 pa mu je sledil še album Za tebe. Oba je posvetila svoji mami.

“Iskreno, album Bez tebe je bil prvi album brez mame. Bila je pesem, ki me je spomnila nanjo. Ko sem bila v glasbenem studiu, so takoj začele teči solze. Takoj sem vedela, da bom skladbo tako imenovala in album posvetila njej. Drugi album Za tebe je lahko tudi za mojo dušo, vendar je posvečen njej, ker vsebuje več veselih trenutkov. Ker je vedno govorila, daj mi kaj živahnega, daj mi kaj veselega. Rada je imela pozitivno energijo. Na drugem albumu je tako več živahnih pesmi,” je povedala pevka.

Senidah
Borut Živulović/BOBO

Čeprav je od smrti matere minilo deset let, je glasbenica priznala, da ji po vsem tem času še vedno ni lahko. “Takrat si misliš, da ne boš preživel. Ampak potem nekako gre, greš dan za dnem,” je poudarila in dodala, da se ji v mislih pogostokrat prikradejo spomini. “Vprašaš se, kje je ta oseba? Kje je in zakaj je ni? Ni lahko, še posebej ob težkih dnevih, vendar ne smeš razmišljati o tem,” je še dodala. Senidah je še razkrila, da je bila mama njena največja podpornica. “Vedno mi je govorila, da sem posebna. Da sem popolna,” je dejala.

V nadaljevanju je spregovorila tudi o življenju na relaciji Ljubljana–Beograd. Kot je povedala, ima rada obe mesti. V Ljubljani ceni mir, v Beogradu pa živahen utrip. Pojasnila je tudi, ali še sodeluje s člani skupine Muff. Kot je dejala, jo fantje iz skupine podpirajo na njeni samostojni poti. Še vedno sodeluje s kitaristom Tadejem Koširjem, preostali člani skupine pa se trenutno posvečajo drugim projektom. “Vendar so tu. Družimo se in kdaj tudi kaj zaigramo,” je dodala.

Voditelj je v intervjuju med drugim še spomnil, da so na Twitterju nekateri ocenili, da bi pesem Senida v sodelovanju z Žene, ki se nahaja na pevkinem drugem albumu, požela uspeh na Evroviziji. Na vprašanje, ali bi se kdaj prijavila na takšne vrste tekmovanja, da bi mogoče zastopala Slovenijo ali Srbijo, je pevka odvrnila, da je prejela vabilo, da bi zastopala Slovenijo. “Vendar sem rekla, da dokler ne bo priložnosti, da zastopam vse države bivše Jugoslavije, ne bom šla,” je poudarila. Kot razlog je navedla dejstvo, da so ji srbski poslušalci dali veliko, in da ne bi bilo pravično, če bi zastopala zgolj Slovenijo. Spomnila pa je tudi na svoje črnogorske korenine.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje