Recept: piščanec v medeni omaki

Magazin 11. Jul 202104:00 0 komentarjev
Piščanec v medeni omaki
PROFIMEDIA

Piščanec v sladko-pekoči omaki iz pečice.

Sestavine:

– 6 piščančjih krač

– oljčno olje

– 2 žlički medu

– sojina omaka

– 3 stroki česna

– 1 rdeča čebula

– timijan

– 1 žlička rjavega sladkorja

– 2 žlički gustina

– sezamova semena

– pekoče paprike

– sol, poper

Priprava:

Piščančje krače brez kosti in kože narežite na kocke.

V posodo, v kateri jih boste marinirali, dodajte vse preostale sestavine, razen sezamovih semen, in dobro premešajte.

Pustite, da se marinira v hladilniku najmanj dve uri, v idealnem primeru naj piščanec ostane v marinadi čez noč.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Piščanca razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, potresite s sezamovimi semeni in pecite približno 20 minut.

Postrezite z rižem in sezonsko solato.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!