Recept: piščanec z gobami v limonini omaki

Magazin 27. Jun 202104:00 0 komentarjev
Piščanec z gobami
PROFIMEDIA

Piščanec, gobe in omaka, odlična kombinacija sestavin, v katerih boste uživali.

Sestavine:

2 piščančji bedri

120 g gob

3 stroki česna

1/4 žličke posušenega rožmarina

1 piščančja jušna kocka

1/2 skodelice vode

2 dcl smetane za kuhanje

1 žlica gorčice

oljčno olje

sol, poper

2 žlici limoninega soka

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Meso operite in ga posušite s papirnatimi brisačami ter potresite s soljo in poprom.

Gobe narežite na listke.

Česen stisnite ali drobno sesekljajte.

V posodi zmešajte vodo in jušno kocko, gorčico, limonin sok in smetano za kuhanje.

Piščanca pecite na obeh straneh po pet minut na zmerno segretem oljčnem olju.

Pečeno meso vzemite iz ponve, vanjo pa dajte česen, rožmarin in gobe. Vse skupaj pražite, dokler se ne zmehča.

Piščanca vrnite v ponev, dodajte omako in pecite v ogreti pečici približno 40 minut.

Postrezite s pire krompirjem in zeleno solato.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!