Po možganski kapi umrla Lisa Loring, prva Wednesday Addams

Magazin 31. Jan 202311:53
Lisa Loring
Profimedia

Umrla je ameriška igralka Lisa Loring, ki je v izvirni televizijski seriji Addamsovi v 60. letih minulega stoletja odigrala otroški lik Wednesday Addams. Stara je bila 64 let. Po poročanju ameriških medijev je umrla zaradi možganske kapi.

Lisa Loring je umrla v soboto v krogu svoje družine, je povedal njen dolgoletni agent Chris Carbaugh. Dodal je, da je oživila enega najbolj kultnih likov v zgodovini Hollywooda, ki ga slavijo še danes. Laurie Jacobson, producentka in tesna igralkina prijateljica, je na Facebooku zapisala, da je igralka zaradi kajenja in visokega krvnega tlaka utrpela hudo možgansko kap. Dodala je, da je bila tri dni priklopljena na aparate, ki so jo ohranjali pri življenju, preden je njena družina sprejela težko odločitev, da jo odklopijo. “Kot Wednesday Addams je vtkana v tapiserijo popkulture in v naša srca,” je dodala Laurie Jacobson.

Igralec Butch Patrick, ki je bil v 60. letih minulega stoletja sočasno otroška zvezda serije The Munsters, pa je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa zapisal: “Zelo dobro sva se poznala in pogosto delala skupaj. Vedel sem, da njeno zdravje ni dobro. Pred nekaj tedni sem jo obiskal.”

Lisa Loring se je rodila kot Lisa Ann DeCinces na Maršalovih otokih. Leta 1964 je pri 6 letih dobila vlogo Wednesday. To je bila njena najslavnejša vloga in je postavila standard za poznejše upodobitve Wednesday. Leta 1991 je v filmu Pri Addamsovih v vlogi Wednesday zaigrala Christina Ricci, nazadnje pa je bilo lik Wednesday odlično odigrala karizmatična 20-letna Jenna Ortega.  8-delna serija Wednesday je bila več tednov na prvem mestu med Netflixovimi serijami in je podirala rekorde v pretočnosti.

Čudaško družino Addamsovih, ki se spogleduje s smrtjo in vsem zlim ter prezira vse normalno in barvito, je ustvaril ameriški risar Charles Addams. Risbe je od leta 1938 objavljala revija The New Yorker. Sledilo je več celovečernih filmov in televizijskih priredb. Netflixovo različico Wednesday je napisala uspešna dvojica Alfred Gough in Miles Millar. V središču zgodbe je Wednesday Addams, ki želi razrešiti serijo umorov na srhljivi akademiji Nevermore.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar