Po tem največkrat sodimo ljudi, ko jih spoznamo

Magazin 07. Apr 202318:00
ženska
Profimedia

Kaj najprej opazite, ko koga spoznate? Je to katera od spodnjih treh stvari?

Že nekaj sekund naj bi bilo dovolj, da si o nekom ustvarimo prvi vtis. In pogosto ga sodimo ravno po tem, čeprav še nismo izvedeli nobene informacije o osebi. V živo nimamo časa, da bi vadili govor o sebi, premislili vsak gib, poskrbeli, da se predstavimo v najlepši luči …

Kljub vsem aplikacijam se zdi, da je spoznavanje še vedno precej težavno. Mogoče bo lažje, če boste vedeli, po čem običajno najprej sodimo ljudi:

Zobje

Zobje lahko o osebi povedo veliko, tudi o tem, koliko ste stari in kako skrbite za zdravje. Iz zob lahko izvemo tudi spol, navade (npr. škrtanje z zobmi), življenjski slog in določene lastnosti. Kako torej skrbite za svoje zobe?

Če npr. pijete veliko alkohola, kadite, ste ”kavoljub” ali obožujete čaj, bodo ljudje to lahko prepoznali.

Govor in slovnica

Način govora nam daje informacije o socialnem ozadju in izobrazbi. Že res, da imamo veliko naglasov in da kakšne besede, ki jo uporabljate že od otroštva, niti ne opazite več. To običajno ni težava. Kot zanimivost pa naj povemo, da ljudi na aplikacijah za zmenke pogosto odvrnejo slabo poznavanje slovnice oz. pravopisa in govor z veliko napakami brez uporabe osnovnih slovničnih pravil.

Samozavest

Samozavest razkrije marsikaj o čustveni stabilnosti osebe. To, kako mislimo in čutimo o sebi, vpliva na odnose z drugimi. Če o sebi npr. ne mislimo dobro, nimamo pozitivne energije, da bi se osredotočili na nekoga drugega.

Hitro boste zaznali, ali je nekomu nerodno, se počuti neprijetno v svoji koži, ali je samozavesten in pozna svoje močne točke.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.