Po zmagi na Evroviziji dekle poljubil v slovo in se vrnil na bojišče

Magazin 16. Maj 202211:52 0 komentarjev
Oleg Psiuk, Kalush Orchestra, evrovizija 2022
Instagram/@bilobrov_oleksandra

Člani ukrajinske glasbene skupine Kalush Orchestra za proslavljanje zmage ne bodo imeli časa, saj se vračajo v Ukrajino. Za nastop na Evroviziji so dobili posebno dovoljenje, takoj po zmagi pa so zapustili Italijo in se podali nazaj na bojišče.

Če si zmagovalci Evrovizije po zmagi običajno vzamejo kakšen dan ali dva za proslavljanje, letos ne bo tako. Člani ukrajinske zasedbe Kalush Orchestra, ki je zaradi točk gledalcev prepričljivo, a po mnenju nekaterih tudi sporno zmagala, se vračajo domov – v vojno.

“Proslavljal bom na poti. Dolgi poti, saj bomo sedli na letalo in nato v kombi ter se vrnili v Ukrajino. Svoj rojstni dan bom torej praznoval dan kasneje, 17. maja, in to v objemu mame Stefanije, ki sem ji namenil zmagovalno pesem,” je po zmagi Ukrajine na Evroviziji povedal Oleg Psiuk, glavni pevec ukrajinske zasedbe, poroča indeks.hr.

“Eden od verzov naše pesmi se glasi:  ‘Vedno bom našel svoj dom, čeprav so vse ceste uničene.’ Zaradi vsega tega so naše matere ponosne na našo zmago. One ne praznujejo, ker je pri nas vojna. Zaradi Eurosonga smo dobili posebno dovoljenje za izhod iz Ukrajine. V nasprotju z drugimi delegacijami smo prve skupne vaje izvedli šele v Italiji. In ni nam bilo lahko, ker smo se vsako jutro zbudili in se spraševali, ali so naši svojci doma živi in zdravi,” je povedal glasbenik, ki so ga posneli, kako je pred odhodom iz Torina poljubil dekle Oleksandro in se poslovil od nje, še piše indeks.hr.

Fotografijo s skupino je na Instagramu objavila tudi Oleksandra in ob njej zapisala: “Toliko čustev. Težko je najti besede … Še vedno se ne da popolnoma dojeti vsega, kar se dogaja! Koliko truda, trdega dela, koliko vznemirjenosti. Tvoja zmaga, zmaga Ukrajine. Ponosna sem nate, Oleg.”

“Komaj čakamo, da se vrnemo v domovino”

“Nikakršnih načrtov nimamo, ne vemo, kaj bo, ko se vrnemo v Ukrajino. Pri nas je vojna. Vojna, ne vojni filmi. Zbujamo se ob zvokih eksplozij. Kar se nam dogaja, je težko. A dogaja se, da zjutraj vstaneš in nisi prepričan, ali so tvoja družina in tvoji prijatelji še živi. Neprestano smo zaskrbljeni, od dneva, ko smo prečkali mejo. Komaj čakamo, da se vrnemo v domovino, da bomo doma, s svojimi,” je pevec dejal na novinarski konferenci po tekmovanju.

Kalush
PROFIMEDIA

Glasbeniki so za nastop na Evroviziji dobili posebno dovoljenje, saj zakon prepoveduje, da bi za vojno sposobni moški zapustili državo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!