Poginil je Bobi, najstarejši pes na svetu, ki je dočakal 31 let

Magazin 23. Okt 202315:52 0 komentarjev
Bobi
Bobi (Foto: Catarina Demony/REUTERS)

Na Portugalskem je poginil Bobi, najstarejši pes na svetu. Dočakal je 31 let.

Na Portugalskem je poginil najstarejši pes na svetu, 31-letni Bobi, je danes objavila Guinnessova knjiga rekordov. Bil je najstarejši pes sploh, poginil pa je v soboto v portugalski vasi Conqueiros, kjer je vse življenje živel pri družini Costa. Vest o njegovi smrti je na Facebooku objavila njegova veterinarka Karen Becker, ki je izpostavila, da čeprav je živel dlje kot katerikoli pes v zgodovini, njegovih 11.478 dni na Zemlji nikoli ne bi bilo dovolj za tiste, ki so ga imeli radi.

Živel je 31 let in 165 dni ter je preverjeno veljal za najstarejšega psa v zgodovini. Njegova starost je potrjena v uradnem registru portugalske zveze veterinarjev.

Imel pa je srečo, da je sploh dočakal prvi rojstni dan. Skotil se je namreč še s tremi psički, ker pa je družina imela že preveč živali, so jih dali usmrtiti. A so Bobija nehote pozabili in je ostal skrit med kupom lesa, kjer se je skotil. Našli so ga otroci, takrat osem let star Leonel z brati, ki so skrivoma skrbeli zanj. Ko so ga odkrili starši, pa je bilo že prepozno, da bi ga usmrtili, in je ostal del družine.

Leonel meni, da je mirno okolje prispevalo k njegovemu dolgemu življenju, kot tudi dejstvo, da ga niso nikoli privezovali in da se je prosto gibal v naravnem okolju okoli hiše. Jedel je isto hrano kot družina, le da so jo pred tem namočili v vodi, da so odstranili začimbe. Ko se je postaral, se je manj gibal in večino časa preživel na dvorišču s svojimi mačjimi prijatelji. Bil je tudi zelo družaben.

Bobi
Leonel Costa in Bobi (Foto: Catarina Demony/REUTERS)

Leonel je še povedal, da je imel več psov, ki so dolgo živeli. Bobijeva mama Gira je doživela 18 let, še en njegov pes Chicote pa je živel do 22. leta.

Bobi je čistokrven alentejski planinski pes, ki ima sicer povprečno življenjsko dobo od 12 do 14 let.

Kdo je sedaj najstarejši pes na svetu, pa zaenkrat ni znano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!