Pogovor z nepozabnim Tomažem iz Poletja v školjki

Magazin 16. Maj 202214:15 > 14:38
David Sluga
Aleksandra Saša Prelesnik/Imbd/fotomontaža Metropolitan.si

Besede "prisluhni školjki, vanjo ujet je, prisluhni školjki, v njej poletje ti šumi" številnim prikličejo nasmeh na obraz, saj obudijo spomin na legendarna mladinska filma Poletje v školjki 1 in 2. Kako pa se teh časov spominja David Sluga, ki je v filmih imel glavno vlogo?

Poletje v školjki 1 in 2, slovenska filma, ki sta zaznamovala marsikatero otroštvo, se vrtita okoli ljubezenske zgodbe Tomaža in Milene, brezskrbne mladosti in seveda plesa. In ne preseneča, da vlogi Tomaža David Sluga ne more ubežati niti sedaj, ko je odvetnik in s filmskim svetom načeloma nima stika. V intervjuju za Metropolitan.si je povedal, da je takrat postal prepoznaven, čeprav si tega posebej ni želel, mu je bilo pa izjemno všeč, da je bil pomemben del te ekipe. “Sam nisem imel neke želje po tem, da sem znan, prepoznaven. Šlo je bolj za naključje. Kdaj je bilo tudi naporno. Lepi spomini, ki me vežejo na Poletje v školjki, se zame bolj kot prepoznavnosti dotikajo samega snemanja, ki je bilo zelo zanimivo,” je povedal.

Zanimivo je, da si filma po premieri ni nikoli spet pogledal v celoti. “Sem pa precej ponosen na izseke s konca prvega dela filma, ko plešem electric boggie. Takrat sem v tej zvrsti plesa tudi tekmoval in zmagoval,” je povedal, a dodal, da danes ne pleše več. Celoten intervju si lahko preberete v prispevku Še zna plesati break dance? Z Davidom Slugo smo se pogovarjali o spominih na Poletje v školjki.

David Sluga
Aleksandra Saša Prelesnik/Metropolitan.si

Kje pa je danes Milena? Igralka Kaja Štiglic se je iz Slovenije najprej preselila v London, nato pa je odšla v ZDA. Svojega zasebnega življenja javno ne izpostavlja, ima pa podjetje Stage Factor, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.