Pokojnega kralja popa bo igral njegov nečak Jaafar Jackson

Magazin 01. Feb 202312:36
Jaafar Jackson
Profimedia

Ameriški režiser Antoine Fuqua je našel glavnega igralca za svoj načrtovani film o življenju pop zvezdnika Michaela Jacksona. Glavno vlogo v filmu Michael bo odigral nečak leta 2009 preminulega kralja popa Jaafar Jackson, sin Jermainea Jacksona. Producent Graham King je povedal, da je bil popolnoma prevzet nad Jaafarjem, kako je "oživil" Michaela. Na fotografiji 26-letni Jaafar in teta La Toya, ki je večkrat že nastopila tudi v Sloveniji.

Jafaar Jackson, sin glasbenika Jermainea Jacksona, je na Instagramu zapisal, da je počaščen, da bo lahko oživil zgodbo svojega strica. “Kmalu se vidimo,” je dodal v sporočilu, namenjenem oboževalcem Michaela Jacksona. Film bodo predvidoma začeli snemati letos.

“Menim, da ni umetnika, ki bi bil tako močan, karizmatičen in genialen na področju glasbe, kot je bil Michael Jackson,” je pred kratkim za Variety povedal Fuqua: “A neverjetno vznemirljivo je gledati, kako Jaafar oživlja Michaela. Ko sem ga prvič srečal, mi je bilo takoj jasno, da ima naravno sposobnost posnemanja Michaela in tudi veliko kemije s kamero. Čutil sem tudi duhovno povezanost s stricem.”

jeramaine jackson
Profmedia

Film Michael bo celovito osvetlil življenje Jacksona, ki je med drugim znan po uspešnicah, kot so Billie Jean, Beat It in Thriller. Njegov ekscentrični življenjski slog in obtožbe o spolnih zlorabah otrok so sicer pozneje vrgle senco na njegovo podobo. Pop zvezdnik, ki je kot otrok nastopal na odru skupaj s sorojenci, je umrl leta 2009, star 50 let.

Film Michael bo nastal v sodelovanju s skrbniki Jacksonove zapuščine, sodeluje tudi producent Graham King, ki je med drugim kot producent sodeloval pri biografskem filmu Bohemian Rhapsody. Bil je navdušen nad 26-letnim Jacksonom: “Ne bi mogli najti boljšega igralca za Michaelovo biografijo. Neverjetno je gledati, kako “oživi” Michaela.” Scenarij je v rokah trikratnega nominiranca za oskarja Johna Logana, ki se je med drugim podpisal pod scenarija za filma Gladiator in Skyfall. Jaafar ima tudi odobritev osebe, ki je Michaela najbolje poznala – njegove mame Katherine, ki je dejala, da Jaafar “uteleša” njenega sina. “Tako čudovito je videti, kako nadaljuje Jacksonovo zapuščino zabavljačev in izvajalcev,” je povedala za The Hollywood Reporter.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar